הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

   
Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
דף הבית >> משבר עודפים בענף הפטם הביא לירידה במחיר העוף
משבר עודפים בענף הפטם הביא לירידה במחיר העוף
סכנה להתמוטטות כלכלית של מגדלי עופות
 
ענף הפטם בישראל נקלע למשבר בעקבות עודף יצור שהביא לירידה במחיר העוף לצרכן. היקף היצור של בשר העוף הוא 420-450 אלף טון בשנה, בעוד הביקוש מגיע ל-380-400 אלף טון בלבד. מחירו של ק"ג עוף ירד עד ל-9-10 שקל בעוד שעל מנת להחזיר את הוצאות הגידול וההוצאות הנלוות בשיווק צריך המחיר לצרכן להיות 11-12 שקל לקילו לכל הפחות.
פערי המחיר יוצרים גרעון בשיעור שנתי של כ-800 מיליון שקל בהכנסות לעומת ההוצאות. כתוצאה מכך נקלעו המגדלים להפסדים שמאיימים על המשך קיומם הכלכלי של המשקים.
מזכיר ארגון מגדלי העופות, יעקב כהן, מסר שכל הגורמים המעורבים בענף כולל משרד החקלאות חייבים לשתף פעולה על מנת להחזיר את ענף הפטם ליצור שתואם את הביקוש ולרמת מחירים שתצליח לכסות את הוצאותיהם של המגדלים והמשווקים.
כהן הודיע שבכוונתו ליזום כינוס דחוף של העוסקים בענף במסגרת מועצת הלול על מנת לדון בצעדים מידיים להפחתת היצור. בין הצעדים המתוכננים: הפסקת בניית מבנים חדשים והארכת התקופה שבין מחזורי הגידול בלולים מ-55 יום ל-75 יום.
לדברי מזכיר ארגון מגדלי העופות, הוצאות היצור של המגדלים התייקרו בשיעור ניכר בשנה האחרונה בעיקר בשל העלייה במחיר התערובת. על פי כל ההערכות עליה זו צפויה להמשך בשנה הקרובה ולא יתכן שהמגדלים יקלעו בתוך המלחציים. יציבות הענף לטווח ארוך היא אינטרס של כל הצדדים, כולל של הצרכנים.
 
 
  
 
 

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים