הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

   
Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
דף הבית >> מזון+ מתכונים >> מתכוני תפוחי אדמה מטעם יצרני "דוד משה"
מתכוני תפוחי אדמה מטעם יצרני "דוד משה"
 
בקיבוצי חבל מעון בנגב המערבי, יצרני תפוחי אדמה "דוד משה", מציעים מספר מתכונים על בסיס תפוחי אדמה. סוד ההצלחה בהכנת מאכלים עם תפוחי אדמה הוא שימוש בזן הנכון ליעוד הנכון: לטיגון וצ'יפס - זנים בעלי אחוז גבוה של חומר יבש ולכן מתאימים לספיחת השמן למילוי ואפיה            - זנים שמתפוררים בבישול ולכן אידיאלים להכנת פירה לבישול ומרק - זנים שאינם מתפוררים בבישול
בישראל ישנם עשרות זנים של תפוחי אדמה, שכל אחד מתאים יותר לסוג אחר של שימוש. על מנת להקל על הצרכנים, משווקים תפוחי אדמה "דוד משה" בשקיות על פי שלוש קטגוריות שונות: "לטיגון ולצ'יפס" (בשקית אדומה), "למילוי ואפיה" (בשקית צהובה) ו"לבישול ולמרק" (בשקית ירוקה).
 
להלן מספר מתכונים להכנת מגוון מאכלים עם תפוחי אדמה:
- -                       תפוחי אדמה צלויים במטבל פונדו גבינה
- -                       סלט תפוחי אדמה, נבטים ופטריות ברוטב לימון ופטרוזיליה
- -                       תפוחי אדמה אפויים בתנור
- -                       בריוש תפוחי אדמה
- -                       קרוקטים תפוחי אדמה ושורש סלרי
 
מתכונים נוספים, הסבר על ההבדלים בין זני תפוחי האדמה ושמות הזנים והמלצות תזונתיות מתפרסמים באתר "דוד משה" באינטרנט: www.dodmoshe.co.il
 
תפוחי אדמה צלויים במטבל פונדו גבינה
 
מצרכים ל-5 מנות:
 
לתפוחי האדמה: 
 1/2 כוס שמן זית 
 4 כפות פטרוזיליה קצוצה 
 1 כף פפריקה מתוקה - לא חובה 
 מלחלפי הטעם 
 5 תפוחי אדמה של דוד משה לטיגון ולצ'יפס 
  
 לפונדו: 
 1/2 כוסות יין לבן או סיידר תפוחים 
 3 כפות קמח
 5 כוסות גבינה שוויצרית מגורדת או גרוייר או תערובת גבינות בעלות טעם חזק 
 2 כפות קירש או שנפס או ג'ין 
 1/4 כוס חלב 
 מעטאגוד מוסקט 
 מעטפלפל לבן 
 
 
אופן ההכנה

 
 
 
 
סלט תפוחי אדמה, נבטים ופטריות ברוטב לימון ופטרוזיליה
 
להבדיל מסלטי תפוחי אדמה רגילים, לא מקלפים ולא משתמשים במיונז.
יותר תאית, יותר טעם!!
 
מצרכים ל-4 מנות:
 6 תפוחי אדמה בינוניים של  דוד משה למילוי ולאפיה 
1 וחצי כוסות נבטים סיניים 
1 וחצי כוסות פטריות טריות פרוסות 
 
מצרכים לרוטב:
 6 כפות שמן זית כתית מעולה 
 1/4 כוס מיץ לימון (או ליים בעונה) סחוט טרי 
 1 כף בצל קצוץ 
 1/4 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה דק 
 מלחופלפל שחור גרוס לפי הטעם 
 
אופן ההכנה:

בשלב זהאפשר לערבב את כל החומרים לסלט עם כל החומרים לרוטב, אך אם רוצים לקחת לפיקניק רצוילארוז את הרוטב עם הנבטים והפטריות בנפרד מהתפודים האפויים ולערבב את הכל סמוך לזמןההגשה.
גיוון: אפשר גם להוסיף קוביות אבוקדו ברגע האחרון. בסלט זה מושחים אתהתפודים בשמן זית ואופים אותם עטופים באלומיניום, תהליך המקנה להם טעם מיוחד. (אפשרגם לאדות במקום לאפות, אם רוצים). רצוי להשתמש בתפודים אדומים או לבנים עם קליפהדקה, בגודל קטן או בינוני.
 
 
 
תפוחי אדמה אפויים בתנור
 
מצרכים ל-4 מנות:
10 תפו"אדודמשה לאפיה ומילוי 
 2-4 כפות שמן זית 
 חציכפית שום כתוש 
 חציכפית מלח דק 
 מעטפלפל שחור 
 חציכפית פפריקה מתוקה 
 מעטרוזמרין 
 מעטאורגנו יבש 
 עשביטיבול טריים 
 
אופן ההכנה:
שוטפים וקולפים את תפוחי האדמה.
שוטפים שוב ומסננים מהמים. חותכים לחצאים, לפרוסותבעובי אצבע או לקוביות בינוניות. מעבירים לקערה, מוסיפים את חומרי התיבול לפי הטעםהאישי (לא חייבים את כולם)
.
אופים בחום גבוהה-200°- בין חצי שעה לארבעים דקות. יש לבדוק בזמן האפיה ולסובב את התבנית בתנור, אךאיןצורך לגעת בתפוחי האדמהולערבב אותם.
 
 
 
 
בריוש תפוחי אדמה
 
מצרכים ל-4 מנות:
 500 גרם תפו"א של דוד משהלמילוי ולאפיה 
 500 גרם קמח 
 100 גרם חמאה 
 50 גרם אבקת סוכר 
 2 ביצים 
 30 גרם שמרים 
 1 כפית זנגביל קצוץ 
 מים 
 
אופן ההכנה:
לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה במים עם מעט מלח.כאשר הם רכים, לסנן לקלף ולמעוךלקבלת פירה.
לשים את הקמח בקערה גדולה. להוסיף את הזנגביל הקצוץ ואת מחית תפוחיהאדמה. להוסיף את הביצים ואת החמאה חתוחה לקוביות. ללוש את הבצק עד לקבלת מרכםאחיד
.
לערבב את השמרים ב-4 כפות מים פושרים ולתת לתסוס למשך כ-30דקות
.
להוסיף את עיסת השמרים לבצק וללוש עד לקבלת בצק גמיש. לשים את הבצק בתבנית (רצוי של לחם), לכסות במגבת ולתת לתפוח משך שעה
.
לאפות בתנור חם משך 40 דקות. בגמר האפיה להוציא מהתבנית ולהניח על גבי רשת. כאשר מתקרר מעט לפזר מעל אבקת סוכר.
 
 
קרוקטים תפו"א ושורש סלרי
 
מצרכים ל-4 מנות:
 4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות של דוד משהלבישול ולמרק 
 2 שורשי סלרי, קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות 
 מלח, פלפל 
 אגוזמוסקט טחון 
   2
תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות "דוד משה" באריזה האדומה לטיגוןולצ'יפס 
 2 כפות קנור Sweet & Spicy בצל 
 100 גרם קמח תפוחי אדמה 
 4 ביצים, טרופות 
 100 גרם בוטנים טחונים 
 100 גרם קוקוס טחון 
 
אופן ההכנה:
מבשלים את החתיכות הגדולות של תפוחי האדמה ושורש הסלרי במים עם מלח, עד לריכוך. מסננים ומחזירים לסיר. מיבשים מעט, מועכים ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מטגניםאת קוביות תפוחי האדמה עד להזהבה ומערבבים עם קנור Sweet & Spicy בצל. צריםמהמחית כדורים וממלאים אותם בתערובת תפוחי האדמה והבצל. מצפים את הכדורים בקמחתפוחי אדמה, אחר-כך בביצים טרופות ולבסוף בתערובת בוטנים וקוקוס. מצננים את הכדוריםהמצופים במקפיא. מטגנים בשמן עמוק ומגישים מיד.
 
 
מחממים את התנור ל- 190מעלות.
בוחרים תפודים יפים ללא "עיניים" וללא כתמים ירוקים. מקרצפים את קליפותהתפודים (לא מקלפים!) ומורחים במלח גס, פלפל שחור ומעט שמן זית. עוטפים ביחד אובשתי חבילות בנייר אלומיניום. אופים בתנור או טוסטר אובן עד שמזלג ננעץ בהם בקלות, אך הם לא רכים מדי. מצננים מעט וחותכים כל אחד לחצי או ל-4, תלוי בגודל.
תפוחי האדמה
מערבבים את שמן הזית, הפטרוזיליה, הפפריקה המתוקה, המלח והפלפל השחור, יוצקים על קוביות תפוחי האדמהומערבבים היטב.
אופים את תפוחי האדמה בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלותבמשך 30-20 דקות עד שהם מזהיבים
.

הפונדו:

מחממים בסיר אתהיין הלבן.
מערבבים בצלחת את הקמח עם הגבינה המגורדת ומקררים לטמפרטורתהחדר
.
כאשר היין מגיע לרתיחה, מנמיכים את האש ותוך כדי ערבוב מוסיפים באיטיותחלק מתערובת הקמח והגבינה ומערבבים עד להמסה
.
ממיסים כך את כל תערובת הקמחוהגבינה
.
מוסיפים את הקירש, החלב, אגוז מוסקט והפלפל הלבן
.
מעבירים לכליפונדו להגשה
.
אפשר להשתמש בחלב (מחומם) בהתאם לצורך אם הפונדו מסמיך יתר עלהמידה
.
טובלים את תפוחי האדמה בפונדו ונהנים!
  
 
  
 
 

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים