הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

   
Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 

טיפים ומתכונים לתזונה טובה לילדים

עם קצת דמיון ויצירתיות אפשר להרגיל את הילדים לאורח חיים בריא, פעיל ומהנה. ד"ר שרון עירון שגב, מנהלת מרכז ISIS לאיזון גופני, נפשי ותזונתי, נותנת טיפים כיצד לנצל את עונת האביב שבפתח לאורח חיים בריא, פעילות גופנית ותזונה טובה

האביב כבר כאן. עבור הורים לילדים, עונת האביב היא הזדמנות מצוינת לנצל את מזג האוויר הנעים, שפע הפירות והירקות הטריים והימים המתארכים, בכדי לאמץ אורח חיים משפחתי בריא ולעודד את הילדים לפתח הרגלי אכילה נכונה, התעמלות ושמירה על גוף בריא, וכל זאת באווירה של הנאה, משחק ועידוד.
"בעשורים האחרונים ישנה עלייה משמעותית באחוז הילדים הסובלים מהשמנת יתר בישראל. שפע הממתקים והחטיפים, הנטייה לאכול מזון מוכן ותעשייתי והשעות הרבות שהילדים נמצאים מול המחשב והטלוויזיה נותנים אותותיהם ומביאים להשמנה כבר בגילאים צעירים" אומרת ד"ר שרון עירון שגב, מנהלת מרכז ISIS לאיזון גופני, נפשי ותזונתי, "אולם הבשורה הטובה היא כי ילדים מסתגלים לשינויים, ולכן כאשר ההורים יוצרים שינוי באורח החיים המשפחתי, יש סיכוי גבוה שהילדים יאמצו את השינוי ויפתחו הרגלי חיים בריאים יותר שילוו אותם כל חייהם"
"אורח חיים בריא אינו חייב להיות מעמסה על ההורים, המלווה בהטפות, וויכוחים ובהתנגדות של הילדים" מדגישה ד"ר עירון שגב,"כדי לעודד את הילדים לאמץ הרגלי תזונה ופעילות גופנית בריאים יותר, כדאי להפוך את אורח החיים הבריא למשימה משפחתית, המשתפת הן את הילדים והן את ההורים, ולתבל אותה בהרבה הנאה, יצירתיות ודמיון"
לקראת האביב שבפתח, להלן טיפים מהנים ויצירתיים שמתאימים לילדים, ויעזרו להורים לעודד אורח חיים משפחתי בריא, המשלב אכילה נכונה ופעילות גופנית:

טעם וצבע: אין הורה שלא מכיר את הסיטואציה בה מגישים לשולחן מאכל חדש או סגנון בישול ותיבול שונה, והילד מסיט את הצלחת ומסרב לטעום. "כדי לעודד את הילדים לנסות טעמים חדשים, כדאי לשתף אותם בהכנות ולחשוף אותם למאכלים חדשים בדרך יצירתית שתגרה את סקרנותם" אומרת ד"ר שרון עירון שגב, "לדוגמא, אפשר להציע לילדים לשחק ביום בצבעים: למשל יום כתום, בו אוכלים רק מאכלים כתומים, כמו בטטה, גזר ומיץ תפוזים, או יום אדום בו אוכלים תותים, עגבניות ופלפלים. בדרך זו האוכל הא חלק ממשחק והילדים פתוחים להתנסות ולהכיר טעמים חדשים"

גנן גידל דגן בגן: דרך נוספת לעודד את הילדים לאכול יותר מזונות בריאים וטריים, היא להציע להם לגדל אותם בעצמם. למשל, לשתול בעציץ גרעין של אבוקדו; לשים סלק במים עד שהוא מוציא עלים; להנביט זרעי צנונית, אפונה או אספסת; לגדל באדנית צמחי תבלין שיתבלו אחר כך את הסלט, ועוד. כאשר הילדים נחשפים לעולם הקסום של הטבע ורואים כיצד הירק גדל והתפתח, הם יהיו סקרנים ופתוחים יותר לטעום אותו בתבשיל. יתרה מכך, אם ההורים ישלבו בתבשילים ירקות ותבלינים שהילדים גידלו בעצמם, הילדים יחושו מעורבות וגאווה רבה וירצו לנסות את הטעמים החדשים.

כמו הגדולים: הפיכת הארוחה לחוויה משפחתית משותפת, בה כל אחד מבני הבית לוקח חלק בהכנות לארוחה, מאפשרת לילדים להרגיש חלק חשוב ותורם לפעילות המשפחתית, ומעודדת אותם להיות פתוחים ונכונים יותר בשעת האוכל לבחור במזונות בריאים ומגוונים. כל אחד במשפחה יכול לתרום את חלקו בהכנות: הילדים הקטנים יכולים לערוך את השולחן והילדים הגדולים יותר יכולים לעזור להורים בהכנת מאכלים פשוטים כמו חביתה או סלט. זמן הארוחה הוא גם הזדמנות לבני המשפחה לשוחח בנחת ולספר זה לזה על חוויות היום, וגם מקנה לילדים הרגלים של אכילה מסודרת ומאוזנת. 

בטבע שלנו: מזג האוויר הנעים ושעות האור המתארכות שבעונת האביב, מאפשרים לבלות בחיק הטבע לא רק בסופי השבוע, אלא גם בשעות שאחרי הגן ובית הספר. במקום להעביר את אחר הצהריים בקניון או בצפייה בטלוויזיה, אפשר לעסוק בפעילות ספורטיבית מהנה מחוץ לבית, לצאת לטיול אופניים משפחתי בשבילי האופניים העירוניים, לערוך פיקניק בפארק או לשחק בכדור, תופסת או מחבואים, כמו פעם. רעיון נוסף הוא לארגן קבוצה של הורים וילדים מהאזור ולערוך טורניר ספורט שכונתי משותף. כך הילדים נהנים גם מזמן איכות עם ההורים, גם משתוללים ומוציאים אנרגיה וגם מבלים עם חבריהם.

חברו הטוב ביותר של האדם: דרך נוספת להפוך את הפעילות הגופנית לחוויה מהנה, נעימה ובעלת ערך מוסף חשוב היא לגדל כלב. "כלב יכול להביא לשינוי משמעותי באורח החיים של הילד" מאמינה ד"ר עירון שגב, "הילד לומד מהי אחריות, כיצד לטפל במישהו ולתת לו חום ואהבה, וכחלק מכך עליו להוציא את הכלב לטיול כמה פעמים ביום. כך שבלי לשים לב, ומבלי לחשוב על זה כ'פעילות גופנית' וככורח, הילד רץ, קופץ, מזיז את הגוף, מפעיל את השרירים  ומוציא אנרגיה תוך כדי משחק באוויר הפתוח, כמעט בכל יום"

מסלול שכונתי: פעילות גופנית לא דורשת בהכרח לפנות זמן מיוחד ואפשר לשלב אותה בתוך סדר היום הרגיל. לדוגמא, במקום להסיע את הילד לבית הספר, אפשר לצאת מהבית מוקדם יותר ולנצל את מזג האוויר האביבי להליכה רגלית באוויר הפתוח. גם אם בית הספר נמצא בלב העיר, אפשר לבחור מסלול בטיחותי העובר ברחובות שקטים, לארגן קבוצה של ילדים ותורנות הורים, כך שבכל יום ילווה את הקבוצה הורה אחר, ואף לגוון מידי פעם את המסלול ולבחור בדרך שונה, בכדי להכיר לילדים סוגים שונים של עצים, צמחייה ונוף עירוני.

ימים בצבעים: הצעות לתפריט יומי טעים, בריא ומאוזן עם מזונות בצבעים שונים, ליום בצבעים המשלב משחק משפחתי, פעילות יצירתית וחשיפת הילדים לטעמים חדשים:

יום אדוםארוחת בוקר: יוגורט עם תות שדה ושתי כפות גרנולה או תוספת דגני בוקר מקמח מלא.ארוחת עשר: שתי פרוסות לחם מקמח מלא עם גבינה לבנה ועגבנייה או רצועות פלפל אדום. אבטיח או תות שדה בקופסה קטנה.ארוחת צהריים: מרק עגבניות או מרק מינסטרונה, פלפל אדום ממולא באורז מלא והודו טחון ברסק עגבניות, סלט צנוניות.ארוחת ביניים: תותים או אבטיח.ארוחת ערב: שקשוקת עגבניות ופלפלים, פרוסת לחם מקמח מלא, סלט עגבניות ובצל, גבינות 5% שומן.ארוחת לילה: חטיף גרנולה עם פרות יער.יום כתוםארוחת בוקר: כוס חלב עם דגני בוקר מתירס.ארוחת עשר: כריך מלחם מקמח מלא עם ממרח פלפלים וגבינה בולגרית, משמשים.ארוחת צהריים: מרק דלעת, חזה עוף ברוטב סויה, שעועית צהובה ברוטב עגבניות, סלט גזר.ארוחת ביניים: מלון כתום.ארוחת ערב: חצאי פלפלים כתומים אפויים במילוי גבינה, בטטה אפויה.ארוחת לילה: יוגורט עם קוביות בננה וקינמון טחון.יום ירוקארוחת בוקר: שתי פרוסות לחם דגנים מרוח בגבינה לבנה ורוטב פסטו.ארוחת עשר: כריך מלחם מקמח מלא מרוח באבוקדו ומקושט בעלי בייבי.ארוחת צהריים: קציצות הודו ברוטב אפונה עם אטריות מקמח מלא. סלט ירקות ירוקים: חסה, נבטים, עירית, שומר, גבעולי סלרי קצוצים.ארוחת ביניים: בייגל מקמח מלא עם מטבל גבינת שום-שמיר.ארוחת ערב: ארטישוק מבושל במים ברוטב מיץ לימון, חביתת ירק עם תרד ועלי סלק, פשטידת קישואים וגבינה, מרק מלפפונים קר עם שמיר ושום.ארוחת לילה: ירקות ירוקים (מלפפון, פלפל ירוק, פרחי ברוקולי) פרוסים וטבולים במטבל יוגורט וחרדל.

מתכון לפלפלים אדומים ממולאיםחומרים (עבור 4 מנות):4 פלפלים אדומים גדולים 400 גרם בשר הודו טחון (ניתן לערבב עם בשר בקר רזה או חזה עוף)1 כוס אורז מלא 2 עגבניות חתוכות לקוביות1 קופסא עגבניות מרוסקות 1 קופסה קטנה רסק עגבניות1 כף שמן זיתמלח , פלפל , כמון טחון , כורכום , פפריקה מתוקה, 2 שיני שום.אופן ההכנה:1. בקערה גדולה מערבבים את האורז עם הבשר, העגבניות הקצוצות ו 1/2 כוס מים ומתבלים לפי הטעם .2. בסיר גדול שיכול להכיל את כל הפלפלים מאדים 2 שיני שום בכף שמן זית, מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ו- 2 כוסות מים . מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש .3. פותחים ומנקים את הפלפלים (שומרים את ה'כובע' בצד) 4. ממלאים את הפלפלים ומשאירים מקום לאורז להתבשל (בערך גובה של 1/4 פלפל).5. מניחים את הפלפלים הממולאים בסיר עם הרוטב המבושל , 'סוגרים' את הפלפלים עם הכובע ומביאים לרתיחה נוספת. מעבירים לאש קטנה ומבשלים כ- שעה.

*את התפריטים הרכיבה יעל בירמן, דיאטנית קלינית מוסמכת ומנהלת תחום התזונה במרכז ISIS לאיזון גופני, נפשי ותזונתי.
 


 

הירשם עכשיו לניוזלטרים של מזון+
קצר, ממצה, איכותי, חינם - אצלך במייל

דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
   
   

 

  


+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים