הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
ספר חדש: קציצות בקלי קלות
שרות מזון+
 
 

קציצות יכולות לשמש כחטיף, כמנה ראשונה, עיקרית, או כתוספת - בארוחת יום־יום או בארוחות חגיגיות. דנית סלומון מציעה עשרות מתכונים לסוגים שונים של קציצות: קציצות מבשר קציצות דגים, קציצות ירק וקציצות צמחוניות; קציצות מטוגנות, אפויות ומבושלות; קציצות "יבשות" וקציצות ברוטב. לצדם, מתכוני עזר לרטבים ולתוספות ושלל עצות וטיפים

קציצות הודו בתבשיל חצילים וירקות ברוטב עגבניות; כדורי בשר ברוטב חמוציות אדום; קציצות עוף מתובלות; כופתאות תרד וגבינה ברוטב חמאה לימוני; קציצות בקר וחזה אווז מעושן עם צ'אטני אפרסקים; קבבוני בשר ותרד עם אגוזי קשיו; קציצות עוף, תפוחים וחזרת ברוטב תפוחים; קציצות בשר ואורז ברוטב קארי־קוקוס ותפוז; קציצות תפוחי אדמה וטונה; קציצות מעגבניות צלויות וגבינה פטה; קציצות בטטה ועדשים כתומות; קציצות בעטיפת סלרי אפויות ברוטב לימון ונענע; כדורי בשר וסולת במרק סלק חמוץ; קציצות קינואה, פטריות וטחינה; קציצות טלה על מצע חצילים קלויים; כדורי טופו אינדונזיים עם רוטב בוטנים - אלה רק חלק מעשרות מתכוני הקציצות הנפלאים שמופיעים בספר.

"בעיני, קציצות הן התבשיל הכי ביתי שיש," אומרת דנית, "למרות שבשנים האחרונות, במסגרת טרנד החזרה למטבח של סבתא, הן זכו לקידום ובכירי השפים מציעים אותן בגאווה בתפריטי המסעדות שלהם, מה שמוכיח, שקציצות אפשר להגיש לא רק בארוחות יום־יום משפחתיות אלא גם בארוחות חגיגיות. יתרונן הגדול של הקציצות, שהן מתאימות את עצמן למצב הרוח, לסוג הארוחה, למצרכים שבמקרר, ואפילו למצב הכלכלי. המטבח הישראלי התברך במגוון גדול של תבשילי קציצות טעימים מכל המטבחים העדתיים, אך לא חייבים להסתפק במתכונים המסורתיים ואפשר לחדש ולגוון. משחק במרכיבים, בתבלינים וברטבים יכול לייצר אין־סוף תבשילי קציצות בשלל טעמים, ניחוחות וצבעים, מקציצות מטוגנות פשוטות, שאין מי שעומד בפניהן, ועד כדורי בשר בניחוח כבש שבושלו ברוטב יין עם שזיפים וערמונים; מגפילטע־פיש ועד קציצות מפילה סלמון טרי ברוטב שמנת ופטריות. לשמחתי, כמעט כל תבשילי הקציצות - גם אלה שעשויים ממצרכים יקרים - הם תבשילים קלי הכנה ואת רובם אפשר להכין מראש. שני יתרונות חשובים בסדר היום הלחוץ שלי."
קציצות יכולות לשמש כחטיף, כמנה ראשונה, כמנה עיקרית, או כתוספת - בארוחת יום־יום או בארוחות חגיגיות -  בהתאם למרכיבים, לגודל הקציצה ולגודל המנה. דנית סלומון מציעה עשרות מתכונים לסוגים שונים של קציצות: קציצות מבשר הודו, עוף, בקר וטלה, קציצות דגים, קציצות ירק וקציצות צמחוניות ממגוון חומרים; קציצות מטוגנות, קציצות אפויות וקציצות מבושלות; קציצות "יבשות" וקציצות ברוטב. לצדם מופיעים מתכוני עזר לרוטבי טבילה, לתוספות מתובלות ואפילו למרקים צחים, שמשמשים כבסיס לרטבים, וכן שלל עצות וטיפים מניסיונה העשיר של דנית, ובכלל זה עמוד המוקדש ל"דברים שכדאי לדעת לפני שמתחילים בבישול".
המתכונים בספר כתובים בשפה עניינית וכל שלב מוסבר בצורה פשוטה וברורה, כשלצד מצרכים פחות מוכרים, כמו "פסאטה" (רסק עגבניות איטלקי), או "ממרח קארי אדום" (תערובת תבלינים מוכנה), מופיע הסבר קצר על טיבם ועל המקומות בהם ניתן להשיגם. כל מתכון מלווה בתצלום מעורר תיאבון, שממחיש את התוצאה הסופית. בסוף הספר יש אינדקס, שמסייע באיתור מתכונים לפי מרכיביהם העיקריים.

***
זהו ספרה ה־19 של דנית סלומון, מחברת רבי־המכר לבישול "שוקולד ושושנים", "עוגות בקלי קלות", "פיצהפיתה", "קטנטנות - קאפקייקס בקלי קלות" ועוד רבים אחרים.
דנית, ילידת קיבוץ אשדות יעקב מאוחד, בוגרת החוג לתולדות האמנות והחוג לפילוסופיה כללית באוניברסיטת תל אביב, תושבת ת"א, נשואה ואם לשניים.
דנית היא בשלנית ומתכונאית מנוסה, ולפני שהחלה לפרסם ספרי בישול התמחתה במשך שנים בכתיבת מתכונים ובעריכת ספרי בישול וספרי דיאטה. בין השאר ערכה את מוסף הבישול "זמנים במטבח" בידיעות אחרונות ואת מוסף הבישול "תפריט" בעולם האישה.
היא מרבה לבשל ובעיקר לאפות: "אצלי בבית עוגה היא מזון בסיסי. אני אופה כדי שיהיה בבית, אני אופה כשמזמינים אותי לארוחה, גם אם מדובר בהזמנה של הרגע האחרון, ואני אופה סתם, כי צץ רעיון שבא לי לנסות. אפייה פשוט יוצאת לי מהשרוול," היא אומרת. "מצד שני", היא מדגישה "אני אישה עובדת שזמנה יקר ומשום כך מסרבת לבזבז את זמני במטבח. אני אופה ומבשלת בקיצור, לכן רוב המתכונים בספרי הם מתכונים מהירים וקלי הכנה, שלמרות זאת מניבים תוצאות מרשימות. המתכונים שלי מיועדים לאנשים כמוני, שאוהבים לאכול ואוהבים לאפות ולבשל – אבל אין להם פנאי לבלות שעות במטבח."
דבר נוסף המייחד את ספריה של דנית הוא ההקפדה על מתכונים ברורים, מפורטים וקלים להבנה, שכל אחד מהם מלווה בתצלום גדול וברור הממחיש את התוצאה. את כל העוגות והתבשילים המצולמים בספריה הכינה במו ידיה במטבחה הפרטי, המצויד בתנור אפייה ביתי ומאובזר במכשירי עזר סטנדרטיים המצויים כמעט בכל מטבח. התבשילים והמאפים מצולמים כפי שהם, ללא אפקטים וטריקים של צילום, וכולם "נטרפים" מיד עם תום הצילומים.

 

 
 

הרשם עכשיו לניוזלטרים של מזון+
קצר, ממצה, איכותי, חינם - אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה

 
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים