הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 

חתונה קתולית עם זכיין
שיטת הזכיינות נשמעת מפתה, אך יש לזכור כי מדובר בקשר מחייב מאוד בין רשת לזכיין, בו כל אחד מהצדדים לוקח סיכון לא קטן
אסף כץ- מנהל רשת בתי קפה מנדרין
 
 
  
שיטת הזכיינות תופסת תאוצה בשנים האחרונות בישראל ומוכיחה את עצמה ברוב המקרים כמודל להצלחה עבור גופים המעוניינים בפריסה רחבה וצמיחה מהירה. המודל מתאים בדרך כלל למשקיעים המעוניינים להיכנס לתחום שאינו מוכר להם ומבקשים לנצל את הידע והמוניטין של רשתות מוכרות עם ניסיון של שנים בתחום. מבחינת הרשתות שיטת הזכיינות מאפשרת התפרשות לאזורים חדשים ואף מרוחקים, ללא הצורך להשקיע בהקמת סניפים ותפעולם ואכן לאחרונה אנחנו שומעים על התרחבות רשתות שהודיעו כי יכפילו את סנפי הרשת בפרקי זמן קצרים, באמצעות מכירת זיכיונות. אני קורא לזה שבירת שיאי הגינס בזכיינות.
הפופולאריות של ניהול סניפים בזכיינות נובעת מהעובדה שלנהל עסק בכלל ועסק בתחום המזון בפרט, הפך לקשה יותר מתמיד, מבחינה תקציבית, רעיונית ומתן שירות ללקוח. המטריה המסוימת שמאפשרת שיטת הזכיינות עשויה להקל מעט על הקשיים. על-פניו, בקריאה ראשונית, זה נשמע מפתה, אך למעשה כשנכנסים לשותפות עם זכיין צריכים שני הצדדים לקחת בחשבון שמדובר במעין חתונה קתולית. הזכיין צריך להיות בעל גב כלכלי שיאפשר לו להשקיע בעסק בין חצי מיליון למיליון וחצי שקלים, מומלץ גם רקע בניסיון ניהולי, אבל בסופו של דבר מה שקובע הוא ההתמסרות הטוטאלית.
מצד הרשת יש להיערך לתמיכה ברמה כזו או אחרת, פרישת סניפים רחבה והקמת מטה משותף לשיווק, קידום מכירות, פרסום ועוד, ומערכת לשליטה פיננסית, בקרה ותכנון. חשוב להדגיש כי סניף אחד המתנהל באופן לקוי עלול לפגוע במוניטין הרשת כולה, מוניטין שנבנה במאמץ לאורך שנים. לכן יש להגדיר בהסכם הזכיינות בדיוק מהם הסטנדרטים שעל הזכיין לעמוד בהם ולנהל כל העת מנגנון פיקוח על כל הסניפים.
בניית מותג איכותי בתחום המסעדנות הוא פרויקט ללא סוף. תחום המסעדנות דורש התחדשות, עמידה בתקני בריאות ומערכת שירות לקוחות יעילה וכמובן - אוכל טוב. ענף ההסעדה מגלגל סכומי כסף גדולים מאוד והפיתוי להיכנס לתחום הוא רב, אולם מדובר בתחום רווי מאוד הדורש מחויבות עצומה ונמצא ברמת סיכון גבוהה. רבים מאלה שניסו בשנים האחרונות לפרוץ לענף לא צלחו אף את שנת הפעילות הראשונה ויוכלו להעיד על ההפסדים הגדולים שנגרמו להם ולרשת בדרך.
לבעלי העסקים והרשתות המבקשים לפרוץ ולהתרחב אני מציע להקפיד להישאר עם הרגליים על הקרקע ולהיות שקולים. היו מעורבים בכל ההחלטות החשובות, החל מבחירת מיקום הסניף, דרך בחירת השף והתאמת המנות לתפריט הרשת, ועד לשפה העיצובית והאווירה. השליטה בפרישה רחבה היא לא פשוטה ומאפייני הרשת יכולים ללכת לאיבוד אם לא נוודא שישמרו. סניף שאינו עומד ברמת הרשת עלול לגרום לכם נזק ארוך טווח ולעיתים אפילו בלתי הפיך. זכרו - קשה לבנות וקל מאד להרוס.

הכותב הינו מנכ"ל רשת בתי הקפה מנדרין

 
 הירשם עכשיו לניוזלטרים של מזון+
קצר, ממצה, איכותי, חינם - אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים