הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
יוניליוור: איך להתמודד עם הפחת במטבח המקצועי?
שרות מזון+
 
 

תוצאות דו"ח המזון העולמי השני  של יוניליוור פודסולושיינס: "מטבחים ברי קיימא – צמצום פחתי מזון", המתפרסמות ברחבי העולם, מצביעות על כך שנושא פחתי המזון במטבחים המקצועיים נמצא במקום גבוה בסדר היום של הצרכן. 84% מהנשאלים ציינו כי הם מוטרדים לא רק מכמות המזון המתבזבזת מדי יום במוסדות ההסעדה, אלא גם מהאופן שבו נפטרים מפסולת זו.

דו"ח המזון העולמי: "מטבחים ברי קיימא – צמצום פחתי מזון" הנו המשך של דו"ח המזון העולמי הראשון של יוניליוור פודסולושיינס- "מה  במזון שלך?"  אשר פורסם במרץ 2011 וסיפק תמונת מצב חובקת עולם של עמדות הצרכן בנושאי אכילה מחוץ לבית, וזיהה כי הצרכנים דורשים יותר מידע בנוגע למנות שמוגשות להם – החל מפירוט אחוזי השומן והקלוריות ועד למקור חומרי הגלם ואופן ההכנה.

פחתי מזון – דאגה בינלאומית הולכת וגוברת
דו"ח המזון העולמי השני מדגיש עניין צרכני נוסף אשר אינו נופל בחשיבותו – המודעות לפחתי מזון בעת אכילה מחוץ לבית. מאחר והמסעדות ותעשיית שירותי ההסעדה אחראיות על יצירת שלושה מיליוני טונות של פסולת מזון מדי שנה  , מדובר בנושא מכריע אשר מטריד את הצרכן.

ממצאי הדו"ח מדגישים את הצורך המתגבר של תעשיית שירותי המזון להתאחד בכדי למצוא תשובה משותפת לנושא טיפול בפחתי המזון במטבחים המקצועיים.

80% מהנשאלים במדינות המערב הצהירו כי הם מוטרדים מנושא פחתי המזון בזמן אכילה מחוץ לבית, ו-87% מהמשיבים במדינות לא-מערביות חלקו עמם את אותה דאגה. בנוסף, 74% ממשתתפי הסקר במדינות המערב ציינו כי חשוב להם לדעת כיצד נפטרים מפסולת המזון הזאת.

רוב משמעותי (70%) מהמשיבים במדינות לא-מערביות אמרו שיהיו מוכנים לשלם יותר עבור ארוחות במקומות המיישמים שיטות ידידותיות לסביבה לסילוק פסולת מזון.

סרג'יו פרלמן, מנהל בינלאומי, תחום אריזה וקיימוּת ביוניליוור פודסולושיינס, אומר: "ממצאי דו"ח המזון העולמי מצביעים על כך שהמודעות לפחתי המזון מתרחבת מעבר לגבולות הבית ומתפשטת החוצה. מחקרים מוקדמים הראו שאחוז ניכר מהמזון שמתבזבז במטבחים מקצועיים יורד לטמיון כבר בשלב ההכנה, כך שזה תפקידנו לעזור לשפים ולמפעילי המטבחים המקצועיים שלנו לצמצם את רמות הבזבוז הללו. מטרתנו, בטווח הקצר והארוך גם יחד, היא ליצור פתרונות חכמים יותר בעבור לקוחותינו השפים ומפעילי המטבחים המקצועיים לצמצום פחתי המזון. הדבר יסייע להם למזער את השפעתם על הסביבה ואף יסייע להם לחסוך כסף בתנאים של קושי כלכלי מתמשך."

"בטורקיה" , אומר פרלמן "עבדנו עם לקוח גדול וסייענו לו לצמצם את פחתי המזון והאנרגיה בשלבי הכנת צירים ומרקים בעזרת אספקה של מרקים מוכנים מראש של קנור. בשוודיה פיתחנו כלי המאפשר לתלמידי בית ספר לראות בדיוק כמה פסולת הם מייצרים בכל פעם שהם משאירים אוכל בצלחת – תהליך אשר הוביל להפחתה של 30% בבזבוז המזון בתקופה שליווינו אותם. בישראל אנו מבצעים באמצעות השפים שלנו מבדקים אצל לקוחות כאשר אנו מציגים דרכים שונות להתייעלות במטבח ולחסכון במשאבים "

מאוחדים נגד הפחתים – כולנו ביחד
ממצאי הדו"ח חושפים כי הצרכנים מאמינים שמתפקידה של הממשלה לטפל בנושא פחתי המזון במטבחים המקצועיים. 48% מהנשאלים ברחבי העולם ציינו שלדעתם זו אחריותה של הממשלה. אף על פי כן, יוניליוור פודסולושיינס מתכוונת לעבוד בשיתוף פעולה עם עמיתיה בתעשיית המזון ועם שותפים מבחוץ כדי לטפל בעניין חשוב זה.

יוניליוור פודסולושיינס תצעד את הצעד הראשון, המשמעותי והשאפתני, קדימה במטרה לסייע לשפים ולמפעילי מטבחים מקצועיים לצמצם את פחתי המזון, על ידי הקמת קואליציות "מאוחדים לצמצום הפחתים" ב-74 מדינות ברחבי העולם. הקואליציות יעבדו בשיתוף פעולה למציאת פתרונות יעילים לצמצום פחתי המזון מסביב לכדור הארץ ויאחדו שותפים וצרכנים תחת הסיסמה "עובדים בחוכמה ומצמצמים פחתים".
מטפלים בבעיה

יוניליוור פודסולושיינס תומכת בשפים ובמפעילי מטבחים מקצועיים ומספקת להם חומרי גלם ושירותים מקצועיים. אנו עושים זאת בדרך אחראית מבחינה חברתית וסביבתית כאחד: הענקת השראה ליצירת מנות טעימות, טבעיות ומזינות; הגברת השימוש בחומרי גלם חקלאיים ממקורות ברי-קיימא במוצרינו; וסיוע לצמצום פסולת המזון, חומרי האריזה וצריכת האנרגיה במטבח.

ניר אילני, מנכ"ל יוניליוור פודסולושיינס, : "כחברה, יוניליוור כבר פעלה להקטנת הפחתים ולשיפור תהליכי עבודה ברי-קיימא במסגרת תכניתנו לחיים ברי-קיימא. אנו רוצים להבהיר, הן ללקוחותינו והן לצרכנים, את מחויבותנו להתמודדות עם אתגר צמצום פחתי המזון במטבחים המקצועיים. מעבר להיבט הסביבתי של הנושא, יש בו גם יתרונות ברורים למפעילי המטבחים המקצועיים: צמצום פחתי המזון יוביל להקטנת ההוצאות על פינוי פסולת, הגדלת היעילות במטבח, ובסופו של דבר -למזעור טביעת הרגל הפחמנית של שירותי המזון. צעדים קטנים ומדודים עשויים להוביל לשינוי גדול, ואנו שואפים לעשות יותר מאשר רק לעורר את הדיון בנושא. כתעשייה, עלינו לבחון את ניהול המלאים, גמישות התפריטים, גודל המנות ומרכיבים רבים נוספים הכרוכים במסע מהחקלאי אל הצלחת, כדי להתחיל לטפל בבעיה זו. מעשים חזקים מדיבורים, וברצוננו להבטיח לצרכנים שיחד נהיה "מאוחדים נגד הפחתים". 
 


הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים