הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
שף להמונים
שרות מזון+
 
 

האהבה של ירון פרי לאוכל התחילה עוד כשהיה ילד. אמו, מודל לחיקוי עבורו, עבדה אז כטבחית של אולמות אירועים, מוסדות ומלונות וכנראה הייתה זו שהשרישה לו  את התשוקה לתחום. ירון לקח את זה צעד אחד קדימה, שף של כ- 400 סועדים בכל ערב.

ירון החל את דרכו במטבח במהלך טיול בן שבעה חודשים בארה"ב,  שם עבד כטבח במקומות שונים על מנת להתפרנס ולהמשיך לטייל.
הרצון להתפרנס פתח בפניו את תחום הקולינריה.  "כשנכנסתי במהלך הטיול למטבחים השונים, מצאתי את עצמי עושה דברים שאני זוכר שאימא שלי הייתה עושה בבית ורק אז גיליתי שבאמת יש לי את זה".
ירון שהרגיש כנראה מספיק מוכשר ללא תעודות, מצויד רק בניסיון שצבר, החליט להתמודד על משרת טבח במסעדה צרפתית בעקבות מודעה שראה בעיתון.
"ניגשתי לראיון ואמרתי בביטחון מלא אני טבח ואני רוצה את המשרה, שאלו אותי איפה למדתי והשבתי שלא למדתי. השף חשב שאני משוגע אבל קיבל אותי. כנראה שהוא אהב את הרצון שלי ללמוד ולדעת". ההחלטה של השף הסתברה כנכונה וטובה. הם הכשירו אותו, לימדו אותו והפכו אותו לטבח מקצועי.
בסיום תקופה בת ארבע שנים הבין ירון שמשהו עדיין חסר לו והחליט לפנות לתחום הסעדת האירועים. בשלב הזה הוא הגיע אל דובי אייפנברג, אחד האנשים היותר מוכרים בתחום האירועים בארץ והבעלים של 'אגדת דשא' ו -'חצר הבאר'. ירון קיבל את השרביט הנכסף למלוך על ממלכת הגנים של אזור השרון. בתוך כך יצא ירון ללימודים אותם סיים בהצטיינות ובין לבין נסע להשתלמויות בחו"ל בהן צבר ניסיון רב והכיר סגנונות אוכל שונים. שנים הוא ניהל את המטבחים של 'אגדת דשא' ו 'חצר הבאר', ולאחר הפסקה חזר לאחרונה בשביל לתת את הערך המוסף שלו למקום.
"מבחינתי זה כמו לחזור הביתה, סוג של סגירת מעגל" הוא אומר ומוסיף כי
"חל שינוי גדול בגני אירועים, מה שאני רואה בעיניי רוחי לגבי 'אגדת דשא' ו- 'חצר הבאר' היא רמה גבוהה של מסעדה גדולה עם מנות יפות וטעימות ושירות איכותי. אנחנו מעדכנים את התפריט כל הזמן, דואגים לא להישאר מאחור. כמעט כל מה שמשתנה בעולם המסעדות תקף גם לגבינו. אחת לשנה אני נוסע עם עוד שני חברים שגם הם שפים במקצועם למקומות שונים בעולם בשביל לקבל השראה. אנחנו נכנסים למטבחים שלהם, בודקים את האוכל, טועמים אותו ומקבלים רעיונות חדשים. גם מהבית אני מביא רעיונות חדשים. הבת הקטנה שלי אוהבת לבשל ולאפות אתי וגם היא כבר מגלה אהבה לעולם הזה".

כשנשאל האם שף של גני אירועים זה מקצוע קשה?
" זה קשה נכון. אבל זה משהו שבא מבפנים, קשה להסביר את זה. אני רואה את עצמי כיום כשף של גני אירועים אחרי שעברתי כברת דרך בתחום המזון ואני פשוט יכול להגיד שיש משהו בטירוף הזה שמשתלט עליך לפני אירוע ובאדרנלין שקיים בזמן אמת שאני כל כך אוהב, מן תחושה ממכרת כזו שאני אישית לא יכול בלעדיה".

 

 

הרשם עכשיו לניוזלטרים של מזון+
קצר, ממצה, איכותי, חינם - אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה

 
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים