הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
 
מחזירים עטרה ליושנה

סדרת עשבי התיבול החדשה של 'מרינה' היא בגדר מהפכה בתחום ותשפיע על תרבות צריכת עשבי התיבול כולה
 
יערית טרבלסי
 
הרמב"ם, הרפואה הסינית, הערבית והאיורוודית השתמשו בצמחי התבלין באופן יומיומי למאכל ולרפואה ואף דיברו בשבחם ובחשיבותם בכתביהם. קיימים זנים רבים מאוד של עשבי תיבול ולכל אחד תכונות מרפאות שונות: חיזוק המערכת החיסונית, הקלה וטיפול בבעיות נשימה, סיוע בתהליך העיכול, מניעת חמצון והגנה מפני רדיקלים חופשיים, מניעת סוכרת ומחלות לב, השפעה מרגיעה על מערכת העצבים, סיוע במלחמה בתאים סרטניים ועוד.
נדמה כי במהלך השנים נזנחו עשבי התיבול והמיקוד עבר לצריכתם של פירות וירקות. אולם, בשנים האחרונות שבה עטרה ליושנה וגדלה המודעות לשימוש בצמחי תבלין, הן כתוצאה מהעלייה במודעות הבריאותית והן כתוצאה מהפופולאריות הגואה של תוכניות הבישול הביתי. על פי הסטטיסטיקה שוק עשבי התיבול בישראל מגלגל כ- 200 מיליון שקלים בשנה ו-54 אחוזים ממשקי הבית קונים עשבי תיבול טריים אחת לשבוע. עשבי התיבול הפופולאריים ביותר הם פטרוזיליה, שמיר, נענע וכוסברה ולאחריהם עשבי התבלין - בזיליקום, קורנית, עירית, זעתר ואורגנו. 
"השימוש בעשבי תיבול בישראל אמנם גדול יחסית, אך התחום עדיין נמצא בחיתוליו", אומר רוני סופר – סמנכ"ל השיווק בחברת 'מרינה' שהשיקה לאחרונה את סדרת עשבי התיבול החדשה. "רוב הצרכנים כלל לא מכירים את המגוון העצום של עשבי התיבול ואת אפשרויות השימוש הנרחבות בהם ולכן נוטה לרכוש ולהשתמש בעיקר במוצרים המוכרים והותיקים. אבל הידע הקולינארי והמגוון הדל של עשבי התיבול הנמכרים ברשתות השיווק, הם אינם החסם היחידי לגידול השוק: האריזות הן משקית או מפלסטיק ואינן ניתנות לסגירה חוזרת; המסה הגדולה בכל אריזה היא של גבעולים ולא של עלים; אין בקרה על גודל העלים (כנהוג במוצרים המיועדים לייצוא); הכמות בכל אריזה (50 גרם לאריזה של עשבי תבלין ו- 100 גרם לאריזה של עשבי תיבול) גדולה עבור רוב משקי הבית, מה שגורם לכך שחלק לא מבוטל ממנה נרקב ומושלך לפח; ורמת הטריות ואיכות העלים בינונית".   
 
משנים את התמונה
מתוך היכרות עמוקה של למעלה מ- 30 שנה עם התוצרת החקלאית בישראל ועם ניסיון רב בתחום הגידול, השיווק וההפצה של מוצרים אלו לשוק הקמעונאי והמוסדי, החליטה חברת 'מרינה' להשיק סדרת מוצרים חדשה של עשבי תיבול, העונים על הצורך הגלובלי הקולינארי והצרכני ועל דרישות השוק בישראל. לדברי סופר, "הרעיון המרכזי העומד מאחורי המהלך הוא הרצון להגדיל את היצע עשבי התיבול הקיים בשוק ולספק לקהל הישראלי מוצר איכותי, בכמות הנכונה ובאריזה נוחה וידידותית לשימוש".  
סדרת המוצרים החדשה של 'מרינה' תכלול בשלב הראשון את המוצרים ה"קלאסיים" – פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום, נענע, עלי רוגולה, שמיר, עירית, טרגון, אורגנו, טימין (קורנית), רוזמרין, מרווה ועשב לימון. בשלב השני תוסיף החברה עשבי תיבול ועשבי תבלין נוספים וחדשים, שחלקם מוכרים פחות או כלל אינם מוכרים לקהל הישראלי. 
כל המוצרים בסדרה יהיו באיכות יצוא, יכללו יותר עלים ופחות גבעולים וישווקו במיכל שקוף הניתן למחזור, עם יריעת הלחמה עליונה וחותמת פתיחה (פיתוח בלעדי ישראלי של חברת תדביק  Freshlid), לשמירה מירבית על הטריות ואפשרות לסגירה חוזרת- כל זאת במחיר שווה לכל נפש. 

משנים את תרבות הצריכה
בנוסף ובמקביל, כדי להעלות את המודעות לשימושים שונים ומגוונים בעשבי תיבול ותבלין, תצורף לכל אריזה סימניית  מתכונים שונה מתוך מגוון של 15 מתכונים. "כדי לעודד את הציבור לנסות ולהכיר טעמים חדשים, נצא גם בפעילות שיווקית ענפה המזמינה את אוהבי הבישול לנסות ולשלוח לנו תמונות ומתכונים. 
"אנחנו מאמינים כי ככל שלצרכנים תהיה חוויה טובה ופרקטית יותר מהשימוש, כך תגדל הדרישה והרצון להכיר עשבי תיבול חדשים נוספים", אומר סופר. "לכן החלטנו להתחיל דווקא עם עשבי התיבול המוכרים ולהגיש אותם לציבור באיכות שטרם הכירו – הן מבחינת הדגש על צמרת הירק המרובה בעלוות עלים טריים ורעננים, הן על הכמות והן על האריזה. הקהל הישראלי הוא קהל שאוהב לנסות דברים חדשים, אוהב לבשל ומודע לאיכות המזון שהוא צורך. לכן אני סמוך ובטוח שהמהלך יגדיל משמעותית את המודעות ליתרונות השימוש בעשבי תיבול ומתוקף כך, גם את הדרישה שתביא לגידול בשוק".  
 
מתכון לדוגמא - סלט טאבולה כרובית
מצרכים:
כרובית - יחידה קטנה (774 גרם), שטופה היטב. 
2 עגבניות בינוניות, אדומות וקשות (סה"כ 344 גרם).
כפית שום כתוש.
4 יחידות בינוניות בצל ירוק (סה"כ 100 גרם)
צרור פטרוזיליה (114 גרם)
1 מלפפון בינוני עם קליפה  (96 גרם)
1 בצל סגול קטן (63 גרם).
3 כפות שמן זית (סה"כ 30 מ"ל)
1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי (סה"כ 15 מ"ל).
1/4 כפית שטוחה מלח 
1/4 כפית שטוחה פלפל שחור
ההכנה: 
מגדרים את הכרובית על מגרדת גדולה, לקבלת פירורים.
חותכים את העגבניות לקוביות קטנות, קוצצים את הבצל הירוק, הפטרוזיליה, המלפפון והבצל הסגול. 
מערבבים יחד את כל המרכיבים, מתבלים בהדרגה לפי הטעם ושומרים בקירור.


 
הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים