הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

   
Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
כבוד השף: שף עידן מנדלוביץ, מנכ"ל רשת 'מאקי סושי'
שרות מזון+ 
 
 

עידן מנדלוביץ (35), נשוי +3 , שף ומנכ"ל רשת "מאקי סושי".
את המפגש הראשון שלו עם המטבח (עוד בהיותו נער) הוא מכנה – אהבה ממבט ראשון. הצביטה שחש בליבו באותו מפגש מלווה אותו מאז ועד היום. אותה צביטה היא גם זו שהביאה אותו לתובנה שהוא, את ייעודו מצא וזמן קצר לאחר מכן גם להבנה שאפשר להיות מקצוען, לפתח קריירה לרכוש תארים ולטפס בסולם הדרגות אבל אפשר וחייב פשוט ליהנות ולהפוך את האהבה האמתית הזו לאומנות.
הרזומה המקצועי של עידן מנדלביץ' הוא לכשעצמו מקור לגאווה, והוא כולל תחנות כמו מלון דן כרמל ומלון יערות הכרמל בתפקידי טבח ראשי/שף כמו גם מסעדת "הזקן והים" שבחיפה, שף רשתי של רשת "פרנג'ליקו, כאשר במהלך עבודתו בתפקיד שף ראשי זכה פעמיים ב"פרס גומיו" הנחשב והיוקרתי. הפרס מטעם מדריך המסעדות "גומיו ישראל" הוענק לו על היותו פורץ דרך בתחום הדגים ומאכלי הים  ...אומנות, כבר אמרנו?

מה ההתמחות שלך, מה אפשר להגדיר כ'מנת הדגל' שלך?
ההתמחות שלי היא מטבח אסייתי חדשני, מנת הדגל ברשת "מאקי סושי" היא מנת "הסלמון נפאלי".
אפשר להצליח בארץ בתחום המזון ללא הכשרה בחו"ל?
בוודאי.

האם המודעות למזון בריא הוא טרנד בלבד?
לא, משום שבשנים האחרונות אנשים רבים הבינו שטרנד הוא דבר חולף ובריאות לא, אנשים רבים מקפידים על המזון אותו הם צורכים.

עד כמה ניתן לבשל טעים וגם בריא?
התפריט במאקי סושי בנוי כולו על מרכיבים טריים, טעימים ובריאים, כמובן שיש גם מנות שדורשות מרכיבים פחות בריאים, אך תמיד ניתן למצוא תחליפים בריאים שלא פוגעים בטעם.

זה שאנחנו מדינה מרובת טעמים ועדות, גורם לנו שלא התמקצע בתחום?
מדינת ישראל היא קיבוץ גלויות, מה שמחושף אותנו למגוון רב של טעמים, ונותן לנו אפשרות לבחור את הקו הקולינארי המועדף עלינו ולהתמקצע בו.

עוד מישהו במשפחה עוסק בזה באופן מקצועי?
לא.

קולגות מוערכים בתחום, יש?
אביב משה, מסה; מאיר אדוני, כתית.

מי השפים המועדפים עליך? מי מודל לחיקוי?
השף היפני מורימוטו, הוא המודל לחיקוי שלי. למורימוטו 3 מסעדות הנחשבת למסעדות היפניות הטובות בארצות הברית ובניו יורק בפרט.
המנות שלו משמשות לי השראה למנות בתפריט של "מאקי סושי" עם שינויים המותאמים לחיך הישראלי.

מבשל גם בבית?
בוודאי, גם בבית אני השף.

מהו סגנון הבישול שלך?
אוכל ביתי (כורדי) מבית אימא. האוכל שעליו גדלתי, החום ואהבה שהוא העניק לי בתור ילד, אני מעביר אותו לילדיי.

מה אתה הכי אוהב לאכול?
חומוס.

ומה לא אוהב?
אין דבר שאני לא אוהב, מלבד אוכל לא כשר.

מה הכי אוהב לבשל?
מוקפצים בווק על כל גווניו.

והכי שונא?
אין כזה דבר, אני אוהב לבשל. נקודה.

מהו החיסרון במקצוע?
שעות עבודה מרובות, שמונעות ממני שהות עם משפחתי, אני משלים זאת בסופי שבוע, רשת "מאקי סושי" היא כשרה.

מה הכי כיף במקצוע?
הסיפוק בלראות אנשים נהנים מהאוכל שאני מבשל וחוזרים שוב. זה שווה את הכול.

מה דעתך על ריבוי תכניות הבישול באמצעי התקשורת?
תוכניות הבישול הביאו למקצוע הטבחות חשיפה והערכה, התוכניות הביאו לפריחה של תרבות הקולינאריה בארץ. אנשים מבינים שזהו מקצוע יוקרתי שדורש הרבה יצירתיות, מומחיות, ידע וניסיון.

עם איזו תכנית אתה מתחבר?
אני הכי מתחבר לתכנית "מאסטר שף", תכנית שנותנת במה לבשלנים חובבנים, וחושפת את עם ישראל למאכלי עדות ולטעמים מגוונים. 

ספר לי, מי אתה?
אני קודם כל איש משפחה ואבא מסור, אחר כך אני שף גאה, שנהנה מעבודתו. המוטו שמנחה אותי, הוא לגרום לאנשים לאהוב את האוכל שאני מגיש ולחזור שוב.

עצה למתחילים בתחום?
תתמקצעו במה שאתם הכי טובים בו, ולא להפסיק ללמוד.

מתי תגיד 'די, מיציתי, אפשר לנוח'?
אף פעם לא. למזלי אני עובד במה שאני אוהב, ואני מקווה להמשיך כל עוד יתאפשר לי.

משפט על הסועד הישראלי?
הסועד הישראלי הוא לרוב חסר סבלנות, המילה שהכי מאפיינת אותו היא "מהר, מהר, מהר".

איפה נמצא אותך עוד 10 שנים?
בעלים של רשת בפריסה ארצית, עם קריצה לחו"ל.

מה החלום שלך?
מסעדת סושי שף הנמצאת באזורים הכפריים של הולנד.

משפט סיכום?
לעולם-לעולם האמן בעצמך, אל תפחד, ותמיד תהנה ממה שאתה עושה.




מתכון של השף "עידן מנדלוביץ"

סלמון נפאלי
מתכון לסלמון בסגנון נפאלי מאודה
חומרים:
200-300 גר' פילה סלמון נקי מעור ועצמות
לקט ירקות: בצל ירוק, פטריות שמפיניון, כרוב לבן, זוקיני ופלפלים אדומים וצהובים

חומרים לרוטב:
2 כפות רוטב טריאקי.
כף רוטב ברביקיו איכותי.
1 שן שום כתושה.
כף סויה (רצוי ימאסה).
כפית ג'ינג'ר כתושה.
אופן ההכנה:
מחממים סיר עם מים, מניחים על גבי הסיר את הסטינר במבוק (מניפת אידוי), מרפדים את הסטינר בירקות החתוכים ומעל מניחים את נתחי הסלמון.
מערבבים יחדיו את כל מרכיבי הרוטב ומורחים היטב את הירקות והסלמון, מכסים את הסטינר למשך כ-12 דקות, מוציאים ומגישים.


 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים