הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
שבת בבוקר יום יפה אמא שותה המון קפה....
27/05/2015 
מי שסבור כי שתייה יומיומית של קפה אינה יפה לבריאות – טעה, ובגדול. דווקא מתברר כי הקפה (במינון נכון) מאזן סוכרת, מפחית דיכאון,
נעמה בן דוד טרבלסי
-------------------
דיאטנית קלינית B.SC בסטודיו C


 
 
רבים מאתנו מצליחים להתנתק מהמיטה בבוקר, בזכות המחשבה על ריח הקפה הראשון של הבוקר. אצלי זה במיוחד אם הוא טרי וחזק בדיוק כמו שאני אוהבת, וממש לא משנה אם זה ממכונה, פילטר, נמס, מפונפן או לא. לא ממש אכפת לי העיקר שאני אקבל אותו ישר כאשר אני פוקחת את העיניים. נשמע לכם מוכר?

לבטח נתקלתם באמירות במקומות שונים, כי מדובר בהרגל מגונה, משתן, גורם לאיבוד נוזלים, צובע את השיניים, מעלה את לחץ הדם.... וגורמים לנו אוהבי הקפה לחשוב שמדובר בעוד הרגל בעייתי. כמובן שכאשת מקצוע אני יודעת שהקפה השייך למשפחת המעוררים, צריכתו בכמות גבוהה יכולים להזיק ברמה התאית, וכמובן שלקפה יש השפעות מזיקות שונות כגון העלאת הסיכונים להפלות, לסוכרתיים יש סכנה בהעלאת ערכי הסוכר, העלאת לחץ הדם, החמרה של צרבות או הפרעות בשינה אשר  כולם משויכים לשתיית קפה.
כיום הרוח המחקרית נושבת לכיוונים חדשים ונותנת לנו, למכורים לקפה, תחושה כי יש תקווה.

קפה וסוכרת    
צוות חוקרים מאוניברסיטת הארוורד בדק ב־2005 בתשעה מחקרים שעסקו בקשר בין סוכרת מסוג 2 לשתיית קפה. המחקרים שיתפו בסך הכול יותר כ־193 אלף איש.
נמצא כי שתיית שש-שבע כוסות קפה ביום הפחית את הסיכון לחלות בסוכרת ב־35%.
עוד נמצא כי שתיית  ארבע-שש כוסות ביום הפחית את הסיכון לחלות בסוכרת ב־28%.
נכון שקפה מעלה במעט את לחץ הדם, אבל אם נבחן את יכולותיו ביחס לתסמונת המטבולית – (שהיא שילוב של גורמי הסיכון הבאים: לחץ דם גבוה, ערכים גבוהים של סוכר בדם, היפרליפידמיה (רמות גבוהות של שומנים בדם) והשמנת יתר (בעיקר השמנה בטנית). גילו שהקפה דווקא מוריד את הסכנה לתסמונת.

ידעתם שקפה עוזר לכם לרזות?
הקפה מכיל חומצה כלורוגנית – שהיא חומצה בעלת תכונות נוגדות חמצון שככל הנראה מפחיתות את ספיגת רמות הסוכר בגוף.
הקפה שלנו משביע אבל האם הוא מכיל הרבה קלוריות? תלוי מה תוסיפו לו...כוס קפה מכילה רק שבע קלוריות (בלי חלב וסוכר). כוס חלב מכילה 100-120 קלוריות לכוס חלב 3% שומן.. וכל כפית סוכר מוסיפה כ-20 קלוריות. תכפילו את כמות הקפה ביום ותעשו את החישוב האם זה יוצא לכם משמין.
כמובן שאפשר לחסוך בקלוריות בכך שנשתמש בחלב 1% ובממתיק דל קלוריות.

הקשר בין הקפה למצב רוח טוב על הבוקר
הקפה כמפחית דיכאון- מחקר מצא כי נשים ששתו 2-3 כוסות קפה ביום נהנו מירידה של 15% בסיכון לדיכאון.
ונשים ששתו 4 כוסות נהנו מהפחתה של 20% בסיכון לדיכאון. יתרון זה מיוחס ככל הנראה לתכונות נוגדות החמצון והאנטי דלקתיות שבקפה.
היתרונות מיוחסים גם לדיכאון בטווח הקצר ע"י העלאת רמות הסרוטונין והדופמין במוחנו.
הקפה מגן עלינו מסרטן-  נמצא ששתית קפה מגנה מפני סוגי סרטן שונים. בימים בהם נראה כי כל דבר מסרטן וכי אפילו מסוכן לנשום. מחקרים רבים הראו כי צריכה של קפה קשורה לירידה בסיכון ללקות בסרטן הכבד וכן בשחמת הכבד.


קפה וספורט
כבר ידוע שהקפאין משפיע על המערכת העצבית המרכזית. הקפאין הוא חומר אֵרגוֹגֵנֲי – כלומר, חומר המשפר יכולות. במחקרים רבים, מומלץ למי שעוסק בספורט לשתות כוס קפה טורקי לפני הפעילות הגופנית, קצרה טווח או ארוכת טווח. המחקרים נעשו בעיקר בספורטאים מקצועיים.
אמנם השפעת הקפאין מיטיבה יותר לענפי ספורט אשר דורשים מאמץ ממושך לאורך זמן, אך ישנם יתרונות גם לפעילות קצרת טווח.
אז לכל אוהבי הקפה ונמנעי הקפה אין זה אומר שכולם יכולים להתחיל לשתות ללא בקרה. מי שיודע כי לא מומלץ שישתה קפה מוטב שיתייעץ עם רופא המשפחה שלו לפני שישנה הרגלי צריכה או להעלות בכמויות, אבל כנראה שהשד אינו נורא כל כך ושאפשר להתחיל ליהנות עם קצת פחות רגשות אשמה.
כדי שלא תרגישו שלקפה אין עוד שימושים מועילים, חוץ מלשתות אותו, אני מצרפת מתכון לעוגת קפה ליד הקפה.






עוגת קפה וחלבה

המצרכים:

4 ביצים
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמן קנולה
1 כוס קמח לבן
1 כוס קמח מלא
1 כוס סוכר חום
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 אבקת אפייה
 1 כוס אספרסו קצר
1/2 כוס חלבה מפוררת
2 כפות סילאן

הוראות הכנה:

מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר.
בקערה נפרדת מערבבים את הרטובים: החלמונים, מים, חצי כוס הסוכר, שמן ואת האספרסו.
מערבבים את היבשים שני סוגי הקמח עם אבקת האפייה והסודה.
מוסיפים לקצף החלבונים לסירוגין את הקמח ואת תערובת החלמונים.
מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה משומנת.
מעל מפזרים את החלבה והסילאן ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג.
אופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות.

 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים