הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

   
Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
מדריך תזונה נכונה לאיזון רמת הכולסטרול בגוף
טבע ישראל השיקה מדריך תזונה נכונה לאיזון רמת הכולסטרול בגוף
שרות מזון+ 
 
 

כולסטרול הינו רכיב חיוני לגוף המשמש לייצור הורמונים ומסייע לתפקודי איברים שונים בגוף. יחד עם זאת, הכולסטרול הוא גורם הסיכון העיקרי למחלות לב וכלי דם ולאירועים מוחיים לכן יש צורך ליצור איזון בגוף בין הכולסטרול הטוב לכולסטרול הרע על פיתחה טבע ישראל מדריך תזונה נכוה לאיזון רמת הכולסטרול בגוף
 

טיפים לתפריט יומי לאיזון רמת הכולסטרול

• שלב בתפריט היומי 3-2 כפות שמן זית או קנולה. שמנים אלו מהווים מקור לשומן חד בלתי רווי, התורם להפחתת רמות הכולסטרול 'הרע' בדם. העדף אותם על שמנים אחרים והשתמש בהם לתיבול, בישול ואפייה.

• גוון את התפריט בטחינה, אבוקדו, אגוזים/שקדים שונים המהווים מקור לשומן בלתי רווי, המאזן את רמות הכולסטרול בדם. השתמש בהם כממרח, רוטב או 'נשנוש', אך במתינות שכן הם עשירים בקלוריות.

• המעט בצריכה של מיונז מוכן ורטבים על בסיס מיונז.

•  הימנע מצריכה של חמאה, מרגרינה וממרחי מרגרינה. הם מכילים שומן רווי ו/או שומן טרנס הגורמים להעלאת רמות הכולסטרול והשומנים בדם.

הנחיות מעשיות לתפריט היומי

•  הימנע מצריכה של מזונות ומאפים מעובדים או מוכנים בבית המכילים מרגרינה או שומן צמחי מוקשה, כמו: מאפים מבצק עלים, בורקס, ג'חנון, מלוואח, עוגיות, חטיפים מלוחים ומתוקים,  ממתקים, קינוחים שונים ועוד.

• צרוך 5-4 פעמים בשבוע ביצים שלמות. להכנת חביתה, עין או שקשוקה השתמש במעט שמן זית או קנולה ובמחבת מתאימה.

• שלב בתפריט היומי חלב ומוצרי חלב רזים כמו גבינות לבנות 5%-3% שומן, לבן עד 1.5%, יוגורט טבעי/פרי עד 1.5%שומן. העדף אותם על גבינות שמנת, גבינות שמנות, גבינות קשות שמנות, שמנת ומוצרי חלב שמנים אחרים. הם עשירים בשומן רווי ובכולסטרול המעלים את רמות הכולסטרול והשומנים בדם. צרוך תחליפי חלב רזים על בסיס סויה (חלב סויה, טופו...)

•  בסס את מנות הבשר בתפריט שלך על חלקי בשר רזים של עוף, הודו ובקר. וותר על חלקי בשר שמנים, חלקים פנימיים, בשר טחון מוכן, המבורגר, נקניקים, נקניקיות. הם עשירים במיוחד בשומן רווי וכולסטרול המעלים את רמות הכולסטרול והשומנים בדם.

• הכן את הבשר ללא עור ושומן או הסר אותו לפני האכילה.
אופן ההכנה המומלץ לשמירה על מנת בשר רזה ובריאה: צלייה, אפייה, בישול תוך שימוש מועט בשמן זית, קנולה והעשרת הטעמים ברטבים על בסיס ירקות, רסק ירקות ועשבי תיבול טריים / יבשים.

• שלב בתפריט השבועי דגים, בעיקר דגי ים צפוני כמו: סלמון, הליבוט, מקרל, טונה אדומה, הרינג, סול ובקלה.  דגי ים צפוני עשירים בשומן מסוג אומגה 3, שהינו בעל תרומה מוכחת באיזון רמות הכולסטרול והשומנים בדם. מומלצת צריכה של 3-2 מנות דג צפוני בתפריט השבועי.

• ניתן להעשיר את התפריט היומי באומגה 3 באמצעות תוספי תזונה המכילים אומגה 3 (מוצרים כמו "פורטו" וכדומה).
 
• הגבר את צריכת הקטניות בתפריט היומי ל 3-2 פעמים בשבוע. קטניות כמו עדשים למיניהם, שעועית מסוגים שונים, חומוס גרגרים, סויה גרגרים, פול ותורמוס הם מקור מצוין לסיבים תזונתיים המסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול והשומנים בדם. קטניות יכולות להשתלב בתפריט היומי כתבשיל, מרק, ממרח ואף כנשנוש (גרגרי חומוס, אדממה - פולי סויה). תבשילי קטניות הינם משביעים, דלי שומן, כדאי לנסות להחליף בהם פעם – פעמיים בשבוע את מנת הבשר בתפריט השבועי ובכך לתרום להקטנת צריכת השומן הרווי בתפריט השבועי שלך.

• העשר כל ארוחה במגוון של ירקות מ 5- צבעים (ירוק, כתום, אדום, סגול, לבן) והעדף פירות כקינוח וכארוחות ביניים. ירקות ופירות בקליפתם הם מקור לסיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. הם תורמים לשובע, שמירה על משקל ובריאות הגוף. השתמש בירקות באופני הכנה שונים: טרי, סלט, מבושל, מרק.

• העדף לחם ודגנים מלאים כמו: לחם חיטה/שיפון/דגנים מלא, קרקרים מחיטה מלאה, אורז/ פסטה / בורגול/קוסקוס מלא, קינואה, כוסמת, דגני בוקר מלאים ועוד.  דגנים מלאים תורמים סיבים תזונתיים בתפריט היומי שלך, ובכך לתחושת שובע המסייעת לשמירה של משקל תקין.

• שיבולת שועל ומוצרים המיוצרים ממנה כמו קוואקר, גרנולה- הינה מקור לסיבים תזונתיים התורמים לאיזון רמות הכולסטרול והשומנים בדם. כדאי לשלב אותם בתפריט היומי בדייסה, יוגורט, מרק ואפילו בסלט.

• הפחתת שימוש במלח - מלח מצוי בעיקר באבקות מרק, רוטב סויה, רטבים מוכנים, בשר מוכשר ומעובד (נקניקים, המבורגר), חמוצים, דגים מלוחים, ובמזון מעובד כמו חטיפים, ועוד. להעשרת הטעם השתמש במקום במיצי ירקות ופירות, לימון, חומץ, עשבי תבלין טריים ויבשים ותבלינים שונים.

• צרוך במתינות בהתייעצות עם רופא, משקאות אלכוהוליים כמו יין, בירה ועוד.                                                                          שתייה מתונה בזמן הארוחה יכולה לתרום לבריאות הלב.

• הקפד על צריכה של שתייה במשך היום. מים, תה, תה צמחים, סודה, משקאות דלי סוכר וקפה יתרמו לרוויה היומית שלך.

 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים