הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

   
Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
הילטון אילת ועמותת נגישות ישראל משיקים ארוחת חושים
דיתה שמואלי, שירות מזון+ 
 

מהו טעמו של האוכל כשאי אפשר לראות אותו? איך אפשר להתרכז בבחירת מנה כשאי אפשר לשמוע את המלצר ומה מרגיש אדם עם מוגבלות בידיים כשהוא צריך לאחוז סכין ומזלג? ובכלל – איך ההרגשה להיות אדם עם מוגבלות ולהשתלב בחוויה כאחד האדם?
הילטון אילת מלכת שבא הוא המלון הראשון בישראל – ובעולם – אשר יציע החל מהערב חוויה יוצאת דופן, בשיתוף עם עמותת נגישות ישראל – "ארוחת חושים", חוויה של רגש המבוססת על התנסות אישית בלתי נשכחת.
מלבד החוויה הגסטרונומית, מטרתו של שיתוף הפעולה לקדם את המודעות לנושא הנגישות ולהבין, ולו קורטוב, מעולמם של אנשים עם מוגבלות שחיים בינינו ורוצים לחוות הכל, בדיוק כמונו.
המנה הראשונה תוגש לאורחים כשהם עם כיסוי עיניים, במנה העיקרית הם ילבשו כפפות ענק שיגבילו את תנועותיהם ואת המנה האחרונה יצטרכו לבחור מבין כמה שיוצעו להם ע"י צוות המלצרים – כשאוזניהם מכוסות ומגבילות את השמיעה. מחיר ארוחת חושים בת 3 מנות: 235 ₪ לסועד.
הארוחה תוצע לקהל הרחב בחודשים ינואר-מרץ, מידי יום רביעי, במסעדת הדגל של המלון, "שיקגו". אורן פאר. השף הראשי בהילטון מבטיח שהארוחה תכלול את מיטב המנות המוגשות במסעדה. בהן - מדליוני פילה בקר, אומצת אנטריקוט או סינטה ואפילו ארוחת קצבים זוגית. לדבריו "השיקגו מציעה חוויה קולינרית שונה ומגוונת, לארוחה  רומנטית, משפחתית או בילוי ערב על הבר, בעיצוב המשלב אלמנטים קלאסיים ומודרניים כאחד, ליצירת הרמוניה, הרגשה נינוחה, מפנקת ועשירה".  התפריט העשיר מתבסס על בשרים איכותיים העוברים תהליכי יישון בתלייה בטמפרטורה של מעלת צלסיוס אחת בחדר יישון שקוף במסעדה. שף פאר שימש בעברו בתפקידים בכירים במטבחי מלונות הדגל של אילת ובאקדמיות בישול נודעות בצרפת.
נציגי עמותת נגישות ישראל, בהם אנשים עם מוגבלויות, ילוו את הארוחה בהסברים מרתקים ובתובנות – רציניות וגם משעשעות – על ההתנסות הצפויה למשתתפים.
"הרעיון לארוחת חושים ונגישות נולד כדרך מיוחדת לקידום המודעות לנושא הנגישות וכהזדמנות למפגש עם אנשים עם מוגבלויות שונות, והיכרות אישית עם עולמם" אומר יובל וגנר, יו"ר עמותת נגישות ישראל, ומוסיף: "כל זאת באווירה חווייתית שתשאיר טעם טוב – תרתי משמע – ותחבר את הקהל הרחב לעולם הערכים והצרכים שאנו מנסים להעביר. הארוחה היא גם הזדמנות נהדרת לערוך היכרות עם שפת הסימנים, כתב הברייל, משמעות המושג נגישות ותרומתו לעצמאותם של אנשים עם מוגבלות".
יעקב אשר, מנכ"ל הילטון אילת מלכת שבא, מגלה כי המלון החליט להירתם למשימה לסייע לעמותה בשל המודעות הרבה שעלתה לאחרונה בנושא הנגישות ברמה הארצית ומתוך רצון כן לקרב אוכלוסיות המתארחות למלון לנושא חשוב מאין כמותו , כאשר במקביל לא תיפגע חווייתם הגסטרונומית מתפריט המסעדה.
הילטון אילת מלכת שבא נחנך ב 1999 והוא תוכנן כארמון נופש יוקרתי בסגנון שהיה בונה שלמה המלך למלכת שבא האגדתית. לפיכך מאופיין מראהו במוטיבים תנ"כיים כגון: צריחים, כיפות, קשתות, קמרונות ורצפות פסיפס. לאחרונה עברו מספר קומות יוקרה במלון עבודות חידוש מרהיבות עד לסיום חידוש המלון כולו בשנים הקרובות. לחצו כאן לאתר האינטרנט של  הילטון.
עמותת "נגישות ישראל" פועלת לקידום הנגישות ושילובם בחברה של אנשים עם מוגבלות, בדרך של שוויון, כבוד ועצמאות מרבית. אתר האינטרנט של נגישות ישראל

 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים