הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
הערכת עובדים במטבח

טופס הערכת עובדים הינו כלי מקצועי של השף , המאפשר לתאם ציפיות, להעיר הערות, לחנך ולהסביר לצוות המטבח. 

שף מיקי ניר*
--------------   
לאחרונה פנו אלי מספר שפים וביקשו את עזרתי בהכנת דף משוב/הערכה ותגמול לעובדיהם. החלטתי לנסות "ולהרים את הכפפה" ולהציע רעיונות שלי שנוסו כבר בשטח בהצלחה יתרה.
טופס הערכת עובדים הינו כלי נהדר לתיאום ציפיות, הן שלך מעובדיך והן של העובדים שלך ממך כשף.
זוהי הזדמנות מצוינת לשבח את העובד, להעיר לו ולחנכו לעבודת צוות להצלחת המטבח והארגון.
בסיכומו של דבר הנך רותם אותו/ה למאמציך להצלחת המטבח והארגון בו אתה עובד.
התהליכים
כדי להצליח בתהליך הערכת עובדים, מובאות להלן מספר הצעות מעשיות:
 יש לוודא שהעובדים קיבלו הכשרה מתאימה, חניכה, הוגדר להם תאור התפקיד ונעשה תיאום ציפיות.
 קבע פגישות אישיות והגבל אותן עד 60 דקות.
 וודא שהנך נפגש איתו/ה במקום שקט וללא הפרעות (לא במשרד ועם טלפון הסלולארי מכובה)
 תן לעובד גיליון ריק למלא בעצמו ובקש ממנו להגישו לך לפני הפגישה. כך תוכל לקבל פרספקטיבה מדויקת יותר.
 במידה והנך מבצע הערכת עובדים לעובדת שלך, וודא המצאות סו-שף בכיר איתך בחדר (וגם להפך).
 הדגש את היעדים והמטרות של פגישת ההערכה. בצע תיאום ציפיות, הדגש ביצועים טובים, שיפור ביצועים וקבע יעדים חדשים תוך מתן תוכנית לשיפור.
 השתדל לא להשתלט על השיחה. שאל שאלות מנחות הערכה, תן לעובד את האפשרות להביע רגשותיו ותחושותיו. במיוחד שאל שאלות מהם צרכיו כדי להצליח במשימות.
 השאר תמיד זמן להסברים של העובד ונקודת מבטו בנוגע להערכה, בעיקר אם הוא חולק עליך.
 השתדל שפגישת הערכה תהיה מאוזנת ותואמת את העובד הספציפי. אל תתמקד רק בטעויות. "עדיפה טפיחה על השכם מאשר בעיטה בישבן". שיטת השבחים מועילה הרבה יותר להעלאת המורל בצוות.
 חשוב לקיים שיחות הערכה פעמיים בשנה (אני מציע אחרי פסח ואחרי החגים), אך לכל הפחות פעם בשנה במועד קבוע (סוף שנה?!).

טופס דוגמא להערכת עובדים
כמובן שיש להתאים טופס זה לארגון בו הנך עובד. אם זה מסעדה יוקרתית, בית מלון, חברת קייטרינג או בית קפה.
טופס זה בנוי בדרגות של 1-5 כאשר הציון "3" הינו הסטנדארט – הממוצע.
ציון "5" קשה להשגה ורק עובדים יוצאי דופן בכישוריהם ובפועלם זכאים לציון זה.
אם עובד מקבל ציון 4.5-5 יש לשקול את קידומו לתפקיד בכיר יותר.
דירוג של 0-2 מחייב שיפור מיידי בעבודה ובתוצאותיה. במידה ורמת ציונים זו חוזרת על עצמה יש לשקול לשחרר את העובד.
בסוף הטופס ישנו מקום לכתיבה חופשית המאפשר לך לכתוב את התרשמותך הכללית ולתת מטלות מיוחדות לעובד.
טופס זה משמש בסיס למתן בונוסים לעובדים אליו יש להוסיף כמובן את ההתנהלות הכלכלית של העובד: פרמטרים מדידים של עמידה בעלויות מזון, שבר, כביסה וניהול כוח אדם.
טופס זה הוכן על ידי מתוך ניסיון אישי ובדיקה עם גורמים נוספים. הוא מיועד לשימוש חופשי וניתן להתאימו לצרכים השונים. 

 טופס דוגמא להערכת עובדים

 
 שם העובד/ת: ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­____________________          תאריך הערכה: _____________________
 

תפקיד העובד/ת: __________________           תקופת הערכה: ____________________

דירוג ציוני הערכה:

5 – תפקוד יוצא דופן מעבר לאחרים ברמתו. באופן עקבי משיג את מירב המטרות שהוצבו בפניו.
4 – ביצועים מעבר לדרישות הרגילות על בסיס קבוע. מצטיין לעיתים קרובות בהיבטים השונים של העבודה.
3 – באופן כללי עומד בסטנדרטים שנקבעו. תפקוד כללי בסדר.
2 - 0 תפקוד שאינו עומד בסטנדרטים הבסיסיים שנקבעו לתפקיד. דרוש שיפור.
 
מס
הנושא
הציון
1
יחסים בין אישיים
מפגין שרות קשוב באופן עקבי, אדיב ויעיל במתן שרות לעמיתיו, צופה מראש את הצרכים של חבריו לעבודה ומגיב בזריזות לבקשות עזרה. יוצר אווירה ידידותית.
 
2
"שחקן צוות"
משתף פעולה ופועל בתיאום עם אחרים. עוזר לעובדים בהכנות. נלהב ומשדר התנהגות חיובית לסביבה כדי להשיג את מטרות החברה. מבין שמתפקידו לעשות את הנדרש ממנו כדי שהעבודה היום-יומית תבוצע.
 
3
עקביות והמשכיות
מזהה את המשימות ומבצע אותן עד לסיומן. דואג להכנת המשמרת הבאה.
 
4
שרות לקוחות
מפגין באופן עקבי שירות קשוב, אדיב ויעיל ללקוחות. נותן כבוד ויחס מתחשב ללקוחות.
 
5
הופעה אישית
הופעה מסודרת ומכובדת. מטופח/ת, ידיים וציפורניים נקיות, ללא עודף עדיים, גילוח (לבנים) ואיפור עדין (לבנות). ביגוד נקי, מצנפת, סינר ומגבת.
 
6
מהימנות
האם ניתן לסמוך עליו שיבצע את הנדרש. עובד לפי ההוראות ומשלים את עבודתו תוך פיקוח מינימאלי.
 
7
איכות העבודה
ביצוע המטלות על פי הסטנדרטים של השף ודרישות העבודה. עקביות ועמידה במתכונים ובתפריטים כפי שנכתבו.
 
8
יעילות בעבודה
משלים את כל המטלות במסגרת יום העבודה ואינו דוחה ליום המחרת.
 
9
ידע מקצועי
מכיר את תורת המקצוע ולומד מיומנויות חדשות. ממחיש ומתאים את כישוריו לרמת הביצוע של המטלות במהלך יום העבודה.
 
10
קבלת החלטות
מפעיל הגיון וחשיבה מקצועית במצבים שונים ומשתנים. לוקח יוזמה ומקבל החלטות המבוססות על הצרכים העסקיים של הארגון. פועל בהחלטיות ובסמכות כאשר מתעוררות בעיות בלתי צפויות.
 
11
כישורים ארגוניים
מארגן ומסדר את סביבת העבודה בכל עת. מבצע ההעדפות של פרויקטים. מנצל את זמנו באופן יעיל כדי להשלים את המטלות. מנהל את עומס העבודה באופן מושכל כדי להגיע לסיומה הנאות.
 
12
יוזמה
לוקח על עצמו ברצון אחריות נוספת. צופה מראש את הפעולות ולוקח יוזמה לביצוע המטלות. משאיר זמן פנוי לסייע לאחרים או לבצע פרויקטים שימושיים נוספים.
 
13
עבודה משרדית
מבצע את עבודת הניירת, ממלא גיליונות עבודה, לוגבוק, מעדכן במחשב ומעביר מידע עדכני לכל הגורמים. 
 
14
סיום משמרת
מסיים בצורה ראויה את עבודתו, מנקה את אזור העבודה, מחזיר כלים וציוד למקומם, מחזיר פריטי מזון עטופים למקררים ולמחסנים, מוודא סדר וניקיון בתום המשמרת
 
15
תפקוד בתנאי לחץ
מסוגל להתמקד, לנהל את הפעילות ולבצע את המשימות תחת לחץ.
אינו משרה אווירת לחץ על העובדים ויודע להפעילם בקור רוח.
 
16
הכנת מזון
מכיר את שיטות הבישול והפעלת הציוד המתאים. מכין את מנות האוכל בהתאם למתכונים הקבועים.
 
17
ייצור מזון
הכנת המזון עפ"י נוהלי המטבח. דיוק בכמויות המזון המיוצר תוך לקיחת סיכונים ומניעת בזבוז.
 
18
תצוגת המזון
מציג את מנות האוכל הן בצלחות והן במזנונים בצורה מעוררת תיאבון ועפ"י הכללים. דואג לקישוטים ולעיצובים מעניינים וחדשניים.
 
19
אחסון מזון
אחסון מזון באופן מסודר ומדויק. הפרדה בין פריטי המזון השונים ועטיפתם. צינון והפשרה על פי הנהלים, FIFO, סימון תאריכי יצור.
 
20
הזמנות
ביצוע הזמנות באופן מסודר ויום מראש. קבלת הסחורה ובדיקתה.
 
21
ניהול קו הייצור
ניהול זמן, ניהול כמויות מדויק, יכולת שליטה וניהול ללא עזרה. נמצא בשליטה ומסוגל להגיב במהירות וביעילות על שינויים.
 
 
 
סיכום ביצועים:                                           סה"כ נקודות: _________
מעולה               94-105             90%
ראוי לציון           76-93               75%
עומד בציפיות     48-75               50%    
חלש                  0-47

 

 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
 
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים