הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

   
Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
איך לתכנן תפריט למסעדה של מלון בוטיק חדש
שף מיקי ניר
 
 
בימים אלו אני עסוק עד מעל הראש בפתיחת מלון בוטיק חדש באילת – מלון סוליי שיפתח בתחילת אוגוסט השנה.
SOLEIL BOUTIQUE HOTEL  נבנה בהשקעה עצומה ועומד להיפתח בתחילת חודש אוגוסט תוך פנייה לקהל שונה, המחפש מלונות בוטיק בדומה למלונות שצצים כעת בשפע בתל אביב. המוטיב המרכזי במלון הוא אוכל גורמה, שירות אישי ויינות מעולים במחיר השווה לכל נפש.

מסעדת שף ייחודית

בהתאם לחזון זה של הבעלים של המלון התחלתי לתכנן תפריטים מיוחדים המתאימים לציפיות אורחי המלון.
החלטנו על הקמת מסעדת שף ייחודית המתמחה במטבח ים תיכוני עם קריצה צרפתית קלאסית.
במקביל אנו עומדים לפתוח בר יין וטאפאס המסתמך על מקורות מהמטבח הבסקי של סן סבסטיאן (ללא פרושוטו ופירות ים... כי אנחנו כשרים).
מצאתי את המקורות הטובים ביותר לאספקת חומרי הגלם האיכותיים ביותר. אנחנו משתמשים בטכניקות בישול מתקדמות ומובילים את הסועד לאורך חופי הים התיכון לחוויה בלתי נשכחת של יצירתיות מתפרצת.
מסעדת 'ברסרי סוליי' מציעה Haute Cuisine ומגדירה מחדש את הקשר בין הטעמים הקלאסיים של המטבח הצרפתי והטעמים הישראליים-ים תיכוניים.

העקרונות המנחים


מספר עקרונות הנחו אותי בעת הכנת התפריט למסעדה:
1. התפריט צריך להיות ענייני, ממצה ולגעת במרבית פריטי המזון העיקריים.
2. אין לסועד סבלנות רבה לעיון מעמיק בתפריט ולכן בחרתי להתמקד במנות מעניינות אך שאינן 'מפחידות' את הסועד.
3. התחלנו בתפריט הרצה קצר שאותו נרחיב עם הזמן בהתאם לציפיות האורחים.
4. בתפריט יש 6 מנות ראשונות מתוכן 2 בשריות, 3 מנות דג ומנה אחת צמחונית.
5. למנות עיקריות בחרתי 7 מנות. שתי מנות על בסיס עוף, 3 מנות על בסיס בשר בקר , מנת דג ומנה צמחונית.
6. בנוסף, יש 3 מנות פסטה ומנת היום מתחלפת מידי יום ביומו.




התפריט בעמוד אחד
תפריט המנות כולו כתוב על עמוד אחד כך שהסועד אינו צריך לעלעל בין דפי התפריט. השתדלתי לכתוב ברור את שמות המנות תוך הסבר ממצא ככל האפשר על מרכיבי המנה. ללא תיאורים ציוריים והשתפכות מילולית.
מבחינת המחירים, ניסיתי ליצור ממוצע מחיר השווה לכל נפש מבלי להקצין לשום צד. אין מחירים נמוכים מאד בתפריט כמו שאין מחירים אסטרונומיים.
אנו לא גובים תשלום עבור הפוקצ'ות שאנו מכינים בטבון אל מול הסועד, כמו גם עבור המטבלים.
תפריט היינות שלנו ממוקד בכ- 10 יינות מסוגים שונים ומיקבים שונים. אך 'הפאנץ' של התפריט הוא שניתן לרכוש מכל אחד מהיינות או כוס יין, או קארף 0.5 ליטר או בקבוק שלם.
תמחרנו את היין בצורה שונה כאשר הוספנו רק את הרווח המבוקש עבור הבקבוק וכך יצא שהמחירים ליינות איכותיים נמוכים מהמקובל בשוק המסעדות.

בגלל כשרות המלון, תפריט יום ששי תוכנן באותה שיטה ודרך. אין אנו מגישים מזנונים עתירי מנות השופעים מגוון מנות עצום שבסופו של דבר גורם לסועד "חגיגה" בצלחת, עירוב טעמים, ותחושת מחנק מעודף אוכל.
אנו מגישים 'מזה' כפתיח לשולחן ומאפשרים לאורח לבחור בין 7 מנות ראשונות ומבחר של 8 מנות עיקריות הנעות בין הקלאסיקה למסורת ערב שבת.
גולת הכותרת של האירוח במלון היא ארוחת הבוקר. בשונה מבתי המלון האחרים באילת המציעים שפע וגודש של מזנונים, מזנון המנות הקרות אצלנו מצומצם אך איכותי ביותר. גבינות בקר וצאן ממחלבות בוטיק, ירקות ייחודיים מהערבה ודגים מעושנים מיוחדים ביותר.
אך, תפריט המנות החמות שלנו הוא a-la-cart, מכיל 21 מנות מתוכם ניתן לאורח לבחור כאוות נפשו.
לאחר שבחר, הטבח יכין לו את המנה האישית והמלצרית תגיש לו לשלחן.
התקשרנו עם מאפיית בוטיק חדשה באילת המכינה לנו לחמי מחמצת אמתיים על פי מפרט מיוחד.
ניסיתי להשתמש בניסיוני רב השנים ולהתייעץ עם שפים קולגות ומסעדנים מרכזיים בענף, כדי ליצור חוויה מרשימה לאורחי מלון הבוטיק.
כולי תפילה שכוונותיי המקצועיות יקלעו לטעמם של אורחינו ונצליח לגרום להם חוויה מעבר לציפיות.
מצורפים התפריטים כפי שיוגשו לאורחים.








 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים