הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

   
Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
טכנולוגיה ערבה לחך
האם בקרוב ניתן יהיה לנגב חומוס צבעוני - באדום, שחור וירוק? יתכן שכן. מסתבר זהו עוד פיתוח ייחודי של המכון הוולקני, שאליו הוזמנו לאחרונה חברי התאחדות השפים הישראלית. גם אנחנו היינו שם.

שרות מזון+


 
התאחדות השפים בישראל הוזמנה בחודש שעבר לפגוש את החוקרים של מכון וולקני ולראות מקרוב את הפיתוחים החדשים של המכון.
מכון וולקני קיים זה 92 שנה. במכון 200 חוקרים ועוד 350 מהנדסים וטכנאי מחקר, ולמעשה זה המוסד הגדול ביותר בארץ שעוסק בפיתוח זנים.
החוקרים הציגו בפני קהל המוזמנים והשפים את הפיתוחים האחרונים שלהם בנושאים הבאים: זנים חדשים של תותים, זנים חדשים של הדרים, צמחי תבלין טריים, זני חומוס צבעוניים – אדום, שחור ירוק כאשר עיקר הפרזנטציה שם דגש על איכות המוצר, מרכיבי הטעם והארומה החדשים והתרומה לתזונה בריאה ומאוזנת.
נעמה רוזנברג, דוברת המכון: "היה חשוב לנו ליצור חוליה מחברת בין מפתחי הזנים לבין המשתמש הסופי, השפים השייכים לעולם הקולינריה והאירוח ולקבל מהם פידבקים ורעיונות לפיתוחים חדשים".

השפים התוודעו  למגוון התותים, צמחי התבלין, פירות ההדר, החומוס הצבעוני במגוון טעמים.
בין הזנים הבולטים שהוצגו:
•    זן ברק - שהוא בעל  מרקם מוצק ומיצי, טעם מתוק יותר בהשוואה לזנים אחרים וארומה גבוהה. הוא גדול ובעל צורה קונית סימטרית ויש לו חיי מדף ארוכים. את שמו "ברק" קיבל בזכות מראהו המבריק והאטרקטיבי. הזן שפותח על ידי ד"ר ניר דאי זוכה לתגובות נלהבות מהמגדלים. בדיקות הנערכות בענף הבוחנות את תכונות הזן ואת חיי המדף שלו מציבים את ה"ברק" בראש רשימת הזנים האיכותיים והטעימים ביותר בענף התותים.
•    בין זני ההדרים המובלים שהוצגו בתצוגה, הוצג ה"אור", שכיום הוא המבוקש ביותר בשווקי אירופה והמוביל בנטיעות חדשות של הדרים. הוא מצטיין בתכונות טובות כמו: טעם משובח, נטול זרעים ומתקלף בקלות. תוך שנתיים הוא צפוי להיות הזן המוביל גם בישראל. לפיתוח זן חדש של הדרים דרושות כ-15 שנה בשל המורכבות הכרוכה בתהליך ובשל רף ההצטיינות של איכות הפרי העולה משנה לשנה בשוק העולמי.  בנוסף, התפתחות השוק הגלובלי הגבירה את התחרות בענף ואת הדרישה ליצור ויצוא זנים חדשים מישראל. הזן פותח במסגרת פרויקט השבחת הדרים בראשותו של ד"ר ניר כרמי החל לפני כשלושים שנה ומהווה את הבסיס  לענף ההדרים כפי שהוא  כיום.
•    בנוסף ל"אור" הוצג גם "הפלמינגו" - מכלוא של פומלת 'צ'נדלר' עם מכלוא של שמוטי עם קלמנטינה. הפומלה מזן זה בשלה מאוקטובר עד דצמבר. בניגוד לזנים אחרים, כמעט שאינה מאבדת את צבעה האדום עם הירידה בטמפרטורות. הפומלה מתוקה (14% סוכרים), וחסרת זרעים. תכונה ייחודית: מכילה ליקופן, פיגמנט אדום הנחשב כבעל סגולות בריאותיות כמניעת סרטן.
•    בתחום התבלינים הוצגו זנים חדשים של אורגנו. זנים אלו שפותחו על ידי פרופ' נתיב דודאי נחשבים למובילים בתחום הטעם, זכו לציונים מעולים במחני טעימה באיטליה והפכו את ישראל ל"מעצמת אורגנו". בזכות פיתוח זנים אלו הפך האורגנו הישראלי לשם נרדף לאיכות.
•     את האירוע חתמה תצוגת זנים של חומוס צבעוני: אדום, שחור וירוק. על הערכים הבריאותיים והייחודים של החומוס הצבעוני הסביר ד"ר מולי גלילי בהרצאתו המרתקת. השאיפה היא כי החומוס הזה ישמש לסלטים טחונים, קמח חומוס וכדורי פלאפל. הטעם הייחודי והצבע הייחודי של כל זן יכול להפוך את החומוס למוצר בריאותי מוביל.

מהמכון הוולקני מוסרים כי ההצלחות הגדולות ביותר שלהם בתחום פיתוחי המזון עד כה היו: מלון "גליה", תות "מלאך" והדרים מזן "אור".

 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים