הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

   
Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
הנבחרת הישראלית השתתפה באליפות האפייה העולמית ברימיני
8/2/17
שירות מזון+ 

 
 

גליליי לחם חרדל דיז'ון ממולא בנקניק פפרוני איכותי, לחמניות חלה מדופפות עם טופינג של כדור גבינה מצופה בפירות יער, יריעות בצק בריוש עוטף מלית פטל ייחודית ובמרכז ניצב לו פסל לחם הנושא את השם ISRAELI INNOVATION   כך הציגה את עצמה נבחרת האפייה של ישראל בפרזנטציה חגיגית ורבת משתתפים אשר נערכה ערב ההמראה לאליפות העולם ברימיני איטליה

שנים רבות שאני מלווה את נבחרות האופים והקונדיטורים של ישראל. מבחינתי הסיפור התחיל ב-2004.
כמנהל פיתוח של חברת בונז'ור החלטתי להתחבר לאיגוד השפים הישראלי, יושב ראש האיגוד דאז רפי יפת לא הצליח לגייס ספונסרים מקרב יצרני המאפים ואני כנציג בונז'ור הפכתי לספונסר העיקרי של הנבחרת. האימונים נערכו בבונז'ור, על התזמורת ניצח השף קונדיטור ג'קי חזן: ארגון, תוכן, התייעצויות, הקפדה, חשיבה, רעיונות, עידוד, דאגה לכל פרט זה מה שאפיין את ג'קי חזן אז והיום.
ומאז לקח על עצמו ג'קי את הובלת נבחרות האפייה והקונדיטוריה  כבר יותר משני עשורים. ג'קי הוא השף קונדיטור של חברת שרון פוראטוס ישראל. ובתפקידו הציבורי: נשיא הקונדיטורים והאופים בישראל. הקילומראז' הבינלאומי הרב שצבר הקנה לו עוד מספר תארים מהאיגודים האירופאים השונים, אבל עיקר התועלת מכל הקריירה הזאת: קידום משמעותי של רמת האופים בארץ. אם לפני עשר שנים היו בודדים בתחום הבולונז'רי ברמת תחרות היום יש כבר עשרות בעלי מקצוע ומאות מאפיות איכותיות ברחבי הארץ.

בלי רגשי נחיתות

הרגשת הבוסריות נעלמה עם השנים, הנבחרת צברה ניסיון וכיום היא מוכרת כנבחרת לגיטימית שזוכה במקום של כבוד, מביאה מדליות ולא מפסיקה לצמצם פערים מאריות האפייה באירופה.
אל ג'קי הצטרף בשנים האחרונות המאסטר בייקר של מאפיית לחמא, אלי אברהם. אלי חי ויודע קמח, מחמצות, מרקמים. אלי הוא מדריך נערץ שגידל בארץ דור של ארטיזנים ויש בינו לבין ג'קי כבוד והערכה הדדיים.
משלימים את הפאזל מקס שמעוני, בולונז'ר בלתי נלאה, שהתשוקה ללחם היא המאפיין שלו, ובמקצה הצעירים אדיר כהן שמשלים ונותן לנבחרת הנוכחית את המגע המדויק של שף פטיסייר מחונן.
מועדון ריצ'מונד היוקרתי שהוקם בשוויץ על ידי ביה"ס ריצ'מונד הוא יוזם התחרות  BREAD IN THE CITY האתגר שהציבו בפני הנבחרות: להציג מגוון של בולונז'רי אופייני שלם כפי שהם מבינים שצריך להיות.
התחרות הפעם במקביל להקפדות טכניות רבות נותנת מרווח יצירתיות גדול יחסית לנבחרות, התקנון מחמיר ומחייב: מס' יחידות מפריט, משקל יחידה, נפח, טעם, נראות וחדשנות (חדשנות גם בתהליכי עבודה, לא רק בסוגי מוצרים) הם כרגיל הצוברי ניקוד העיקריים.

הנבחרת היפנית

"הנבחרת היפנית שהגיעה לרמות על בתחרויות עושה זאת בזכות תקציב ממשלתי נדיב. חברי הנבחרת מרגע שנבחרו חופשיים לשלוש שנים מעבודה אחרת. הם מתמקדים באימונים בלבד" - מדווח לי ג'קי וממשיך - "היפנים עוסקים בהכנות בצורה יסודית, החל מחשיבה, מחקר, בחירת אלמנטים, לימודים שנעשים ע"י שכירת מאסטרים מאירופה שילמדו ויחזקו להם יסודות, אין ספק שמדובר במכונה משומנת שנועדה לזכות בתארים ולרומם את כבודה של יפן בעולם" האם למדתם  מהיפנים  אני שואל את ג'קי והוא לא נותן לי לסיים את השאלה: "אני לא מנסה להסתיר את העובדה: למדנו את שיטת האימונים ושיטות העבודה של היפנים ויישמנו חלק גדול. כששפטתי בתחרות המאסטרס לפני שנתיים פשוט התחברתי ולמדתי, כל תחרות היא קרש קפיצה להעלאת הרמה בנבחרת הישראלית."

ג'קי חזן בוחר את חברי הנבחרת, "קודם כל חשוב לי האופי של המתחרה, מעבר לרמת ביצוע גבוהה אני בוחר מתחרה שיקדיש זמן, מחשבה, מאמצים. מתחרה שיכול להתאים למרקם האנושי של יתר החברים בנבחרת, אני בוחר ברצי מרתון קבוצתיים, לא באצן למרחקים קצרים. ההמראה לתחרות היא הדובדבן שבקצפת, אך היא כרוכה בשעות ובימים של השקעה, ימים רבים של קופליקטים עם המעסיק שלא תמיד מבין ומתחבר לצורך של הקונדיטור שלו" -מסיים ג'קי את האני מאמין שלו.

עבודת צוות

השלבים כוללים: חודשיים מפגשי סיעור מוחות, חודשיים סגירת מתכונים ועבודה על שיפור דיוק ועידון טעם ומראה, חודשיים אחרונים שלפני התחרות מוקדשים לעבודת כל הצוות על פרזנטציה.
בחודשים האחרונים יצא לי מספר פעמים להיות נוכח באימונים; האווירה מקצועית ורצינית, המשתתפים מקדישים ימים רבים לנושא, כל לחם, כל בריוש, כל מתכון מבוצע עשרות פעמים, מקבל טוויסטים, שידרוגים. אלי אברהם משפר ומדייק, מקס שמעוני עובד בסינרגיה מלאה עם ג'קי ואלי, רוב ימי העבודה מתבצעים במאפיית לחמא. הנכונות והנתינה של אהרון ושלומי טל בעלי חברת לחמא הלכה והתגברה במשך החודשים האחרונים. גם יתר הספונסרים השקיעו משאבים, נראה שמסורת ארוכת שנים מביאה כיום עוד ועוד חברות לתמוך בנבחרת האופים שלנו: אדיר סוכנויות, סורפול, ועוזי כהן עם הקמחים הייחודיים של ערוצי סחר עומדים יחד עם מאפיית לחמא בסבב הזה בראש רשימת הספונסרים.


 

הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים