הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

   
Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
הפתעה ליום חורף קר: חמין בשרי עם אגסי בוסק חלודים-חומים
25/11/15
 שירות מזון+ 

 
 

באדיבות יובל בר- נר ' איש האגסים'

 

מצרכים (שש מנות) לחמין עם קיגלעך

1 קילו שריר בקר, חתוך לקוביות גדולות

3 עצמות מח מרגל בקר

6 פולקעס של עוף

2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות לחמין

4-5 אגסי בוסק חלודים שלמים

3 גזרים

גבעולי סלרי

6-7 בצלים קטנים או שאלוט

2 ראשי שום חצויים לרוחבם

שישה תפו'א קלופים וחתוכים לחצי

200 גרם חיטה מושרית במים למשך הלילה

200 גרם שעועית לבנה

6 ביצים שלמות

4-5 שזיפים מיובשים

מלח, פלפל שחור גרוס עבה

2 כפות דבש 1 כף סילאן

1/2 כוס שמן לטיגון.

 

לקילגלך

4 בצלים קלופים, קצוצים דק

1/2 כוס שמן קנולה

2 ביצים

300 גרם קמח

מלח ופלפל שחורן גרוס טרי

מים

 

אופן ההכנה

    מכינים קיגלעך: במחבת רחבה מטגנים את הבצל בשמן עד שקיפות והזהבה קלה בלבד. מעבירים את הבצל עם השמן לקערה גדולה ומוסיפים את הקמח בהדרגה ואח'כ את הביצים ומתבלים במלח והרבה פלפל שחור. טועמים מעט מן הבצק ומתקנים תיבול במידת הצורך. הבצק צריך להתקבל דביק מעט.
    יוצרים לביבות מן הבצק, בידיים רטובות מעט, ומטגנים באותן במחבת בה טוגן הבצל. משחימים מעט מכל צד ושומרים להמשך.
    מרכיבים את החמין: בתחתית סיר גדול ורחב מטגנים בצל בשמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את השעועית וממשיכים לטגן מספר דקות, מעל מניחים את תפוחי האדמה בשכבה אחת, מעליהם בשר בקר, מעליהם את שאר הירקות, מתבלים היטב בין שכבה לשכבה.
    מתבלים את החיטה המושרית במלח ופלפל ומערבבים עם השזיפים המיובשים ואורזים בשקית בד, מתבלים את ירכי העוף וגם אותם אורזים בשקית בד ומניחים בחלק העליון של הסיר. מניחים את שתי השקיות בראש הסיר. מוספים את הביצים ומעל כל אלה מסדרים בזהירות את הקיגלעך ולידם את האגסים בשלמותם.
    מוסיפים מים עד לכיסוי עד לגובה הקיגלך. הם צרכים להתבשל באדים ולא לטבול במים. מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף העולה לפני השטח, מתבלים את המים במלח ופלפל וטועמים. מנסים להגיע לרמת מליחות של מרק.
    אוטמים את הסיר בנייר אלומיניום וחוט קשירה כפול. מעבירים לתנור בחום נמוך 100 מעלות למשך 16-24 שעות לערך. אחרי כ 12 שעות כדאי לבדוק כי רמת הנוזלים לא ירדה מאוד, במידת הצורך מוסיפים מעט מים רותחים.
    כשמוציאים מהתנור מתחילה אמנות הפירוק העדין. מפרקים את תכולת הסיר שיכבה שיכבה לפי הסדר לכלי הגשה, וכל סועד יוכל ליהנות בדיוק ממה שהוא אוהב.

על השולחן תמצאו קערות עם קיגלך, ביצים שחומות, חיטה, עוף, בשר בקר רך מאד, תפוחי אדמה, ירקות למיניהם ושעועית שחומה, בתיאבון.


 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים