הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
איפה הטבחים כולם?
25/5/16
שירות מזון+ 

מסעדנים, מנהלי בתי מלון והרשתות המלונאיות, חברות הקייטרינג, משרד התמ"ת, שפים קולגות וחברים יקרים... חירבנו את העסק. וכעת כולנו בוכים!

 
 

איפה הטבחים כולם?
ממה נובע המחסור הגדול בטבחים מקצועיים בישראל? האם בשל העבודה הקשה, השכר הנמוך, או סיבה אחרת? המדינה חייבת להיות מעורבת יותר בקיומם של בתי ספר ייעודיים למקצוע הטבחות והקונדיטאות.

שף מיקי ניר


לקט מודעות קצרצר שאספתי בבוקר אחד מתוך הפייסבוק:
• לכל החברים שרוצים להתקדם מקצועית. במלון רויאל בי׳ץ תל אביב, דרושים בעלי תפקידים מובילים במטבח, טבחים/טבחיות עם ניסיון ויצירתיות, עבודה עם צוות, חומרי גלם טובים.
• למסעדה שפתוחה 24/7 דרושים: 1. שני סו שפים עם ניסיון שכר גלובלי מעולה. 2. טבחים חם /קר תשלום שכר עבור שעות שבת שעות נוספות כחוק עם המון אופציות קידום על אמת לא חרטה.
• שף יורם ניצן (אקס מול ים) מגייס טבחים/ות וקונדיטורים/ות לצוות המטבח החדש שלו במסעדת בינדלה המצוינת.
• למסעדה בראשון לציון כשרה דרוש: שף/מנהל מטבח. בעל ניסיון , אסרטיבי, רציני תנאים מצוינים
והשכר גבוה...
• דרושים טבחים וטבחיות מקצועיים לעבודה במתחם האירועים "לוקא".
• לרשת מלונות סמארט בירושלים דרוש טבח/ית סביבת עבודה צעירה ודינאמית.
•  מסעדת ליטל איטלי בשרונה מחפשת טבחים פס קר/חם/צ'קר. אפשרויות קידום, שעות נוחות ותנאים טובים.
• למסעדת הסטריט פוד שלנו דרוש קוסם, שמשלב מקצוענות ואהבה לאוכל ובעיקר לאנשים! נשמע לכם טוב? תרימו טלפון, יש לכם חבר שעשוי להתאים? תהיו חברים ותייגו אותו בתגובה.
• למלון הבוטיק סי לייף בנהרייה דרוש טבח למטבח חם.
מה קורה? איפה הטבחים? למה מחסור כזה גדול באנשי מקצוע?

***

מסעדנים, מנהלי בתי מלון והרשתות המלונאיות, חברות הקייטרינג, משרד התמ"ת, שפים קולגות וחברים יקרים... חירבנו את העסק. וכעת כולנו בוכים!
איפה רשת דן עם הקורסים היוקרתיים של "אומנות הבישול"?
איפה רשת הולידיי אין ובית הספר שלה ללימודי טבחות?
היכן רשת "פתאל" על 37 בתי המלון שלה?
מתי תתעורר המדינה (ומשרד התמ"ת) לחידלון והביזיון האדיר הזה?
נכון הוא שקיימים בתי ספר פרטיים המאפשרים קורסים ולימודי טבחות. אך אלה אינם מפוקחים, תוכניות הלימוד שלהם ארכאיות, ובעיקר מתהדרים בהבאת שפים כוכבים מחו"ל לסדנאות קצרות.
בתחום הקונדיטאות פתרו את בעיית המחסור בקונדיטורים ברכישה של קינוחים מוכנים. הרבה מאד עסקים רוכשים עוגות וקינוחים אישיים מחברות המייצרות אותם בסדרתיות, כאשר אין כמעט הבדל ובידול בין עסקי המזון השונים.

***

האם הפתרון למחסור בטבחים הוא ברכישת מוצרי ר.מ.מ. (רמת מוכנות מתקדמת)?
כבר היום איננו מייצרים כמעט רטבים. לא חמים ולא קרים. ירקות ברובם קפואים, לחמים ומוצרי לחם מוכנים או חצי אפויים, הקצביות עומדות מיותמות כי אין קצבים מקצועיים ברי השגה ולכן אנו מקבלים בשר מקוצב.
לא ירחק היום ונרכוש מרקים מוכנים (אבקות כבר יש), חלקי עופות מוכנים עם רטבים שונים, צלי בקר שרק נחליף את סוג הרוטב (המוכן!), נתחים שלמים מוכנים (סוביד).
במקום טבחים מיומנים ומנוסים נעסיק במטבח מבקשי מקלט שאין להם מושג קלוש בבישול, אך יידעו לחמם ולהגיש את מנות האוכל.
זו הבשורה הגדולה בתחום הקולינרי?
תוכניות הריאליטי מביאות את החלקים הזוהרים של המקצוע אל קהל הצופים. אבל אלה אינם יודעים כמה עבודה, ידע וניסיון נדרש בשביל להיות שף המסעיד עשרות, מאות  ואף אלפי סועדים. הנבחן מידי יום ביומו על טיב המנות שהוא מגיש וטעמן.

***

יש רבים הטוענים שהמחסור הגדול של הטבחים נגרם בגלל רמת שכר נמוכה.
לא מדויק. קל להיתלות בסיבה זו למרות שטבח מנוסה ומקצוען יכול להגיע לשכר של 10,000 ₪ ברוטו עם כל התנאים הסוציאליים והחסכונות לעתיד.
שפים מנוסים עשויים להכפיל שכר זה ואף יותר.
נכון הוא ששעות העבודה מרובות וכוללות שבתות וחגים (לא בחברות הקייטרינג). נכון הוא שהעבודה קשה, החום בלתי נסבל, כוויות, חתכים ופציעות הן שגרת יומנו, אבל אין עוד הרבה מקצועות הנותנות סיפוק מיידי בכמויות כאלה וגורמות להתרוממות רוח כמו המקצוע שלנו.

***

אחד הפתרונות לדעתי הוא: כמות מייצרת איכות.
המדינה חייבת להיות מעורבת יותר בקיומם של בתי ספר ייעודיים למקצוע הטבחות והקונדיטאות.
כדאי ללמוד ממדינות נאורות כיצד מוסדות ההשכלה שלהם הפכו להיות יוקרתיים (לא יקרים חס וחלילה) ונדרשים ע"י הדור הצעיר.
המקצוע הזה אינו מיועד רק לאוכלוסיות חלשות שרוצים לקדמן, אלא ההפך, תוכנית לימודים ברמה גבוהה המשלבת לימודים עיוניים ומקצועיים ואפשרויות התקדמות לרמה אקדמית.
גם אחי השפים חייבים להיות מעורבים יותר בחינוך הדור הצעיר ולתרום מהידע שלהם להצמחת דור השפים הבא.





 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים