הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

   
Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
עם יינן ויינות יקב שילה
30/3/16
שירות מזון+ 

 
 

פגישה עם עמיחי לוריא, יינן יקב שילה - עם טעימות אורך של יינות משתי סדרות; סוד ומוזאיק

ישראל פרקר
----------------
 
www.winesisrael.con


שילה מוזכרת במקרא כבירת שבטי ישראל, שסביבה היו נטועים כרמים. בספר שופטים מסופר על בני שבט בנימין שחטפו את בנות שילה אשר חוללו בכרמים. באותו מקום היסטורי הוקם יקב שילה בשנת 2005 והענבים לא נחטפים מכרמי האזור כמו המחוללות של אז, אלא נבצרים בזמן המתאים הנראה ליינן היקב, עמיחי לוריא.
כאן מתחיל סיפורי הפעם. ערב חורפי של ינואר 2015. בחוץ קר מאוד בטמפרטורה של 4 מעלות, ובפנים, בביתו של עמיחי, שבמעלה לבונה, חם, חם בלב וסביב השולחן עליו מונחים בשורה ישרה 14 בקבוקי יינות ארכיון, כשפקקיהם שלופים, והם מחכים בדריכות למזיגת יינותיהם האדומים לכוסות.
והערב הגענו למקום לצורך טעימת אורך של יינות משתי סדרות, סוד - יינות רזרב זניים ומוזאיק - יינות הסופר של היקב המיוצרים, רק ב"שנים טובות".

סידרת סוד

התחלנו עם שמונה יינות קברנה סוביניון - סוד מהשנים 2006  ועד 2013.
הם נמזגו ל-8 כוסות שעמדו לפני, כך שאפשר היה להשוות בקלות בין הטעמים והריחות השונים בסדרת הכוסות הבוהקות.
זה בדיוק המקום לציין שבצורה מופלאה הצליח עמיחי לשמור על קו אחיד ועקביות כמעט זהה של טעמי כל היינות, מהשנים השונות. חמיצות שקולה, אפיצות לא נמוכה, וטעם שיורי ארוך-ארוך ומרשים בפה.
אהבתי מאוד את האדום הזה, סוד מבציר 2008 , כשחשתי בפה בצורה מודגשת את טעם הגרגרים, הפרי, הגדל על הגפנים. ערסלתי בכוס, הרחתי ולגמתי ונהניתי שוב ושוב מהפירותיות הנעימה באף ובפה.
הפתיע אותי לטובה הזקן שבחבורה, בן הכמעט 10, הקברנה סוביניון מבציר 2006. היין שמר על אונו ולא חשתי בו כמעט את אותות הגיל. כנראה שנכונו לו עוד מספר שנים טובות.
מעניין גם שצבעי וגווני שמונת היינות נשארו כמעט זהים (לעיני) למרות הפרש הגילים ביניהם.
הצעיר שבחבורה מבציר 2013 הצטיין בטעם שיורי ארוך בפה, ובגוף מלא, וניראה לי שנכונות לו עוד שנים רבות לפני שיזדקן בתכונותיו. השהות הארוכה בכוס (שמרתי אותה בפינה) עשתה לו טוב וטוב יותר ככל שחלף הזמן.
אני לא יודע מה סודו של עמיחי בייצור יינותיו שלא נס ליחם לאורך השנים. ניראה לי שלחביות יש קצת יד בדבר ולעיתים חשתי שהשפעתם קצת גדולה מדי על הטעם.
הפסקה קלה, לטעימת מנת ביניים שהכין עמיחי, המצטיין גם במטבח. עצם רגל בקר חתוכה לאורך כשבתוך האמבטיה שנוצרה היה מח עצם טעים, אגוזים ופיסת בשר.

סידרת הדגל - מוזיאק

הגיע תור סידרת הדגל של יקב שילה בטעימת האורך. סידרת מוזיאק.
יינות בצירי 2006-07-10-11-12-13 נמזגו לשש כוסות שנפרשו לפני, נקיות ובוהקות, ממתינות ליינות בשקיקה. התחלתי בבחינת הצבעים, הריחות והטעמים.
פה היו לנו בלנדים שעמיחי לוריא החליט להרכיב מהזנים הבאים:
 ענבי מרלו, ענבי קברנה סוביניון, ענבי קברנה פרנק, ענבי פטי ורדו ו-ענבי פטיט סירה. 
עירוב של מגוון טעמים וצבעים, ניראה שבאחוזים משתנים מדי שנה, בהתאם לטעם. כל זן השתבח בנפרד במשך שנה בחביות עץ צרפתיות. לאחר הרכבת הבלנד, היין הוחזר לחביות למספר חודשים נוספים של התיישנות.
הצבע כהה ובולט יותר ביופיו מזה של היינות הקודמים, ריחות פירותיים נדפו מהכוסות, ושוב בפה נשאר טעם שיורי ארוך ארוך.
ככל שהגיל היה צעיר יותר עלתה החמיצות המורגשת בפי וניראה לי שסימני זיקנה ראשונים כבר מרמזים על גילם של יינות 2006 ו-2007. למרות זאת היינות מתחלקים בגרון היטב ובנעימות.
אהבתי מאוד מאוד את מודל בציר 2013 ואני מאחל לו ומצפה מהיין לעוד מספר שנים של השתבחות.
שוב חשתי בטאניניות מודגשת שהגיעה אולי מהחביות אולי מקליפות וזרעי הענבים (היינן  והשד בטח יודעים מהיכן), ובטוח שזה יעזור לשמירת היין ולהשתבחותו  המתבגרת במשך השנים.


על פסגת מעלה לבונה

שוב חובה לצייין את העקביות והקו האחיד בכל היינות המלמדת על שיטת עבודה ובציר מאוד מדוייקים ובדוקים. כל הכבוד ליינן עמיחי לוריא וליועציו.
לקינוח הגיש עמיחי צלי כבש ששהה מספר שעות בתנור.
ערב מהנה ומיוחד היה לי על פסגת ההר במעלה לבונה, אי שם מזרחית לאריאל. לפי האורות שניצנצו באופק יכולתי לנחש שביום נשקף משם נוף יפה יפה, מערבה, לכיוון גוש דן.

 

 

 


הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים